Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sıtkı Egeli ile söyleşi: “S-400’ler tarihin en pahalı silah sistemi alımlarından birine dönüşüyor gibi görünüyor”

Ankara’nın Vaşington ile ilişkilerinde en güncel anlaşmazlık konusu olan Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin ilk parçaları pek yakında Türkiye’ye geliyor. Sistem yetkililerin dediği gibi kurulup çalıştırılırsa, Türkiye S-400 kullanan ilk ve tek NATO üyesi olacak. Bunun ise bir maliyeti, bir bedeli var, olacak. ABD, öncelikle savunma sanayisini etkilemesi beklenen birtakım yaptırımlar uygulayacağını duyurdu bile. Konu kamuoyunda bir egemenlik sorunu olarak, siyasi kutuplaşma çerçevesinde ve maalesef çoğunlukla hatalı bazı iddia ve yorumlar eşliğinde tartışılıyor. Biz de S-400’ler hakkında bilimsel verilere dayalı görüş oluşturmak isteyenler için Türkiye’nin önde gelen savunma ve silah sistemleri uzmanlarından, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sıtkı Egeli’den yardım aldık. Türkiye’nin satın aldığı sistemin teknik özelliklerini, kullanım olanaklarını ve olası Amerikan yaptırımlarının etkisini değerlendiren ve çok boyutlu bir getiri-götürü hesabı yapan Egeli, S-400’lerin tarihin en pahalı silah sistemi alımlarından birine dönüşmekte olduğu uyarısı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.