Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Kılıçdaroğlu ve Akşener, Erdoğan’ı nasıl alt etti?”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayınladığı yazısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener‘in 31 Mart Yerel Seçimleri öncesindeki aday belirleme sürecindeki uyumlu çalışmalarının, özellikle İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi büyükşehirlerde kendi adlarına başarıyı getirdiğini belirtti.

AK Parti-MHP’nin ‘A-Takımı’ saplantısı karşısında, CHP-İYİ’nin ülke çapında tanınmasa da şehirlerinde tanınan ve benimsenecek adaylar taktiği başarılı oldu” diyen Yetkin yazısına şöyle devam etti:

CHP yıllardan sonra Erdoğan’ın siyaset gıdasını zıtlaşmadan aldığını, siyasi kavgadan, atışmadan aldığını çözdü. Şimdiye dek CHP adayları hep Erdoğan’a ‘ağzının payını vermeye’ kalkıştı ve ilk başta taraftarlarından alkış alsalar da sonunda hep kaybettiler: Erdoğan’ın İmam-Hatip okulunda hitabet dersi almış ve zaten üstün hitabet yeteneklerine sahip bir siyasetçi olmasını hafife aldılar. 

Bu durum 31 Mart seçimlerinde değişti. Ne Kılıçdaroğlu, ne Akşener, Erdoğan ya da Bahçeli ile atışmaya, zıtlaşmaya girdi. Adayları da öyle… AK Parti-MHP’nin terörist suçlamasına dahi aldırmadan kendilerini anlattılar. Kılıçdaroğlu linç girişiminden zor kurtulmasına karşın zıtlaşma dili kullanmadı.

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.