Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir çift, yanlış tüp bebek tedavisi sonucu başkasının bebeklerine sahip oldu

New York’ta yaşayan bir çift, Los Angeles’ta bulunan bir tüp bebek merkezine kendilerine yanlış tedavi uyguladığı için dava açtı.

New York’ta açılan davanın belgelerine göre, adlarının açıklanmasını istemeyen evli bir çift geçen yıl Los Angeles’ta bulunan CHA Tüp Bebek Merkezi’ne tedavi için başvurdu. Çift geçen yıl eylül ayında ikiz kızları olacağı haberini aldı. Ancak, üçüncü ve beşinci aydaki ultrason görüntülerinde ikizlerinin erkek olduğunu öğrendiler. Daha sonra çift merkezin yetkililerini aradı ve durumu sordu. Yetkililer çifte ultrason görüntülerinde teknik bir sorun olabileceğini ve kendilerinin daha önce bilindiği üzere ikiz kızları olacağını söyledi.

Ancak doğum anı ile beraber aile bir kez daha şoka uğradı çünkü çiftin ikiz erkek çocuğu oldu. Yapılan DNA testlerinde ikiz erkek çocukların bu çifte ait olmadığı anlaşıldı. Çifte göre, tüp bebek tedavisi ile kendilerine bir başka ailenin embriyoları verilmişti. Dahası, ikiz çocukların birbirleriyle de bir ilgisi yoktu. Çift kendi embriyolarının bir şekilde kaybedildiğini ve kendilerine başka bir ailenin embriyolarının yerleştirildiğini iddia ediyor.

Bunun üzerine savcılar, çift adına harekete geçti ve kliniğe dava açtı. Davada çiftin bu tedavi için 100 bin doların üzerinde harcama yaptığı da iddianameye eklendi. CHA Tüp Bebek Merkezi ise suçlamalar hakkında yorum yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.