Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demir Murat Seyrek’le söyleşi: “AB ve ABD’nin yaptırım uyguladığı diğer ülkeler Rusya, İran ve Kuzey Kore; Türkiye’nin geldiği kategori bu”

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Avrupa Birliği Türkiye’ye bir dizi yaptırım uygulama kararı aldı. Bu kararın üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Buna yaptırım demek, bu işi çok ciddiye almak demektir. Bunlar bizi etkileyecek şeyler değildir” açıklamasında bulundu. AB’nin yaptırım kararlarını ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamasını, Avrupa Demokrasi Vakfı Danışmanı Demir Murat Seyrek’le konuştuk. Seyrek, bu yaptırımların içeriğinden öte, yaptırımlar sonucu uluslararası alanda Türkiye’ye dair oluşan algının ülkeye zarar vereceğini düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.