Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Novak Djokovic’in hedefi “Tarihin en büyüğü olmak”

Teniste Erkekler Dünya Sıralaması (ATP) bir numarası Novak Djokovic, Wimbledon finalinde Federer ile karşılaştığı 48. maçtan 26. galibiyetini alarak ayrıldı. 

Sırp tenisçi böylece, rakibi Federer ile oynadığı beşinci Grand Slam finalinde dördüncü şampiyonluğunu yaşadı ve Wimbledon tarihinin en uzun maçına sahne olan finalde Djokovic, beşinci kez Wimbledon kupasını evine götürdü.

Kariyerinde 75 tekler şampiyonluğu bulunan Sırp tenisçinin, 16 Grand Slam şampiyonluğu var.

Final maçı Wimbledon’ın 15 bin kişilik ana kortunda gerçekleşti. Londra izleyicisinin sempati duyduğu isimlerin başında Roger Federer geliyor. Federer bu turnuvada kazandığı sekiz kez şampiyonluk ile kupayı en çok evine götüren isim. 

Maç boyunca tribünlerin Federer adına tezahürat yapmasını nasıl karşıladığını soran muhabire Djokovic, “Korttaki Federer tezahüratlarını Novak olarak duyuyordum. Bu benim çok işime yaradı” dedi.

Sırp tenisçiyi 2013-2016 yılları arasında çalıştıran tenis dünyasının efsane isimlerinden Boris Becker turnuvanın ardından “Novak henüz mutlu değil. Şu anda en iyiler arasında ama o tarihin en büyüğü olmak istiyor” dedi.

Erkek tenisini büyük üçlünün (Federer, Nadal, Djokovic) domine ettiğini vurgulayan Becker, Djokovic için “Dürüst olmak gerekirse bunu başarabilir. Fakat bunu kesin olarak söyleyemeyiz, yarış devam ediyor” diye konuştu.

16. Grand Slam Şampiyonluğu kazanan Novak Djokovic en çok Grand Slam şampiyonluğu yaşayan üçüncü isim oldu.

İlk sırada 20 şampiyonluk ile Roger Federer, ikinci sırada ise 18 şampiyonluk ile Rafael Nadal yer alıyor.

ATP Dünya Sıralaması’na ulaşmak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.