Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo’da 2020 Olimpiyat Oyunları sırasında yoğunluk olmasın diye yüzbinlerce kişi evden çalışacak


Nüfusu 40 milyon kişiye yaklaşan Tokyo gelecek yıl düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlarına hazırlanıyor. Tokyo’nun merkezi yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip olsa da Tokyo Metropolitan bölgesi yaklaşık 40 Milyon insanı barındırıyor ve gelecek yıl düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlar sırasında oluşacak ek yükü şehir trafiğinin ve ulaşım altyapısının kaldırabilmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Olimpiyatlar sırasında trafik yükünü azaltmak için düşünülen en önemli uygulama ise yüzbinlerce çalışanın işe gitmek yerine evden çalışması ve şirketlerin toplantı gibi faaliyetlerini bir süreliğine Tokyo dışına kaydırması olacak. “Uzaktan Çalışma Günleri” adlı Uygulama kapsamında başta Toyota, Fujitsu ve NEC şirketlerinden olmak üzere, 3000 farklı şirketten 600.000 çalışan 22 Temmuz- 6 Eylül tarihleri arasında işlerini evlerinde sürdürecekler. 

Japon Ekonomi, Endüstri ve Ticaret Bakanlığı gelecek yıl uygulanacak Uzaktan Çalışma Günleri için bu yıl 23 Temmuz ile 27 Temmuz tarihleri arasında bir deneme çalışması yapıyor. Uygulamaya bu yıl 2000 şirketten 100.000 çalışanın katılması hedefleniyor.

https://youtu.be/y6h70L5t0Uw

“Uzaktan Çalışma Günleri” uygulamasına devlet ve Olimpiyat Oyunları organizasyon komitesi tarafından teşvik ediliyor. Japan Airlines Co., NEC, Toyota ve Fujitsu gibi bir çok şirket şimdiden Tokyo’daki faaliyetlerini azaltmış ve uzaktan çalışma sisteminin denemelerine başlamış.

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanı Masatoshi Ishida 2019 Şirketleri ve çalışanlarını Uzaktan Çalışma Günleri’ne katılmaya davet ediyor.

Uygulama kapsamında şirketler kendi çözüm yollarını da oluşturuyor. Örneğin ofis ekipmanları üreten Ricoh şirketi, Tokyo’daki merkezlerini kapatıp, önemli görüşmeler gerçekleştirmesi gereken 2000 çalışanına ise farklı yerlerde toplantı yerleri belirleyecek. Şirket bu uygulamasını bu ay denemeye başlayacak.

Tokyo’da yaya trafiği de çok yoğun, hatta Shibuya Kavşağı yay trafiği ile biliniyor.

Bütün bu hazırlıklara rağmen Japon İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı’nın yaptığı bir ankete göre, 100 veya daha fazla çalışanı olan şirketlerin yalnızca yüzde 13,9’unun 2017 yılında Uzaktan Çalışma Günleri kampanyasına katılmış.

2020 yazında düzenlencek Olimpiyatlar için 650.000 seyircinin ve binlerce sporcunun gelmesi bekleniyor. Metro istasyonlarında insanları metro trenlerine sıkıştırarak bindirmek için özel görevliler çalıştığı Tokyo’ya Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar sırasında 8 milyon yolcunun katılması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.