Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgının seyri: TTB’ye göre vaka sayısı yüzbinlere ulaşacak

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına ilişkin açıkladığı güncel verilere göre dün (6 Ocak) 156 kişi hayatını kaybetti, 68 bin 413 yeni vaka tespit edildi. Açıklanan vaka sayısı, “en yüksek günlük vaka sayısı” olarak kayıtlara geçti. Vaka sayısı böylece son 10 gün içinde üç kat arttı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, hızla artan vakalar ile ilgili Medyascope’a açıklamalarda bulundu.

koronavirüs

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Vakalar giderek daha çok artacak. 26 Aralık’ta vaka sayısı 20 bindi. Bu rakam yüzbinlere ulaşacak. Test kitlerimiz de yetersiz. Testler sadece koronavirüsü belirliyor. Omicron ve diğer varyantlar test kitlerinde belli olmuyor. Varyant analizi başka bir konu. Şu an olan vakaların yüzde kaçı Omicron, yüzde kaçı Delta bunu bilemiyoruz. Sağlık Bakanlığı bu konuda şeffaf değil” dedi. 

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına ilişkin dün (6 Ocak) açıkladığı verilere göre 68 bin 413 yeni vaka tespit edildi, 156 kişi ise hayatını kaybetti. Dünkü vaka sayısı, koronavirüs salgınının “en yüksek günlük vaka sayısı” oldu. Günlük vaka sayısı 5 Ocak’ta 66 bin 467 ile rekor seviyeye çıkmıştı.

Son 24 saatte 668 bin 194 doz aşı uygulandı ve toplam aşı sayısı 134 milyon 863 bin 259’a yükseldi. Birinci doz aşı sayısı 57 milyon 36 bin 87’ye, ikinci doz aşı sayısı 51 milyon 798 bin 496’ya ve üçüncü doz aşı sayısı 20 milyon 715 bin 3’e ulaştı. Dün yüzde 83,38 olan 18 yaş ve üzeri nüfustaki ikinci doz aşı olanların oranı da yüzde 83,45’e çıktı.

“Kapalı ortamlarda uzun süre kalınmamalı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tedbirlere uyulmasının öneminin arttığını belirterek, maske kullanılmayan restoran ve kafelerde uzun vakit geçirilmemesi gerektiğini aktardı.

Koca, “Kapalı, havalandırması kısıtlı ortamlarda, maske kullanılmayan restoran ve kafeteryalarda uzun süre kalınmamalı. Katılımın fazla olduğu toplantılar, ev içi kalabalık ve uzun süreli buluşmalar, eğlence mekânları bulaşmayı artırmaktadır. Tedbirlerin önemi fazlasıyla artmış durumda” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.