Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yörük Işık ile söyleşi: “Rusya’nın büyük güç olmasının önündeki en büyük engel, kaynakların Putin ve çevresinin kontrolünde olması”

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yörük Işık, bu yayında İstanbul ve Çanakkale Boğazları’ndan geçen gemileri ve Türkiye hava sahasından geçen uçakların rotalarını izleyerek, dünya siyasetindeki gelişmelerin nasıl analiz edilebileceğini anlatıyor. Işık’ın Rusya dış politikasına ilişkin değerlendirmeleri özellikle dikkat çekici. Işık, Rusya’nın dünya siyaset sahnesinde gerçekten büyük bir güç olmasının önündeki en büyük engelin, ülkedeki doğal zenginliklerin ve insan kaynağının kontrolünün Putin ve çevresindeki bir oligark kliğinin kontrolüne geçmiş olması, yani “kötü yönetim” olduğunu söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.