Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esenler Otogarı’nın İSPARK’a devrinin durdurulması kararını Tarık Balyalı değerlendirdi: “İBB olarak hukuki hakkımızı sonuna kadar kullanacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Temmuz’da yapılan toplantısında, Esenler Otogarı’nın otoparkının İSPARK’a devredilmesi yönünde alınan karar, İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu. Mahkeme, işlemin sebebi ve yasal dayanağına ilişkin belgelerin kendilerine ulaştırılması için İBB’ye yedi gün süre verdi.

Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi, belediyenin bu kararına itiraz etti. Devir kararının uygulanmasıyla telafisi güç zararlar oluşacağı gerekçesiyle “davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara karara cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin durdurulmasına” karar verildi. 

İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin kararında şu ifadelere yer verildi: 

“Davanın konusu işlemin uygulanması halinde, davacı açısından telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması ve ayrıca dava konusunun işlemin uygulanmakta etkisi tükenecek nitelikte bir işlem olması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararına cevap verme süreci geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye yedi gün süre tanınmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20. ve 27. maddeleri uyarınca 23/17/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

Karar sonrası İBB’den yapılan açıklamada ise kararın rutin bir işlem olduğu belirtilerek şöyle denildi:  

“İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüscüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri’nin başvurusu üzerine, dün almış olduğu kararla, İstanbul Büyük Otogarı (Esenler) otopark alanlarının, tahliye edilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK’a devrini durdurmuştur. Kararda, idarenin savunması ve ara karara cevabı yedi gün içinde istenmiştir.”

“Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız”

Kararı İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’yla konuştuk. Bu kararın çıkacağını tahmin ettiklerini söyleyen Balyalı, “Yedi gün içerisinde yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması için itirazda bulunacağız. Burada artık söz yargıda ama İBB olarak hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi. 

Esenler Otogarı’nda insanların can güvenliğinin olmadığını ve hijyen koşullarının uygun olmadığı belirten Balyalı, Ekrem İmamoğlu’nun otogarı bu durumdan kurtarmak için adımlar attığını belirtti. Balyalı, “Sayın Başkan İstanbullular’a daha iyi hizmet vermek için otoparkı İSPARK’a devretme peşindeydi. Ne yazık ki firmanın bu girişimleri sonucunda bu proje hayata geçemedi. Mahkemenin doğru karar vereceğine inanıyoruz. Çok kısa süre içerisinde sürecin yeniden başlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Söyleşinin tamamı için: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.