Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin Suriye Çalıştayı’nı Veli Ağbaba ile konuştuk: “Hükümet seçim endeksli bakıyor. Kazanınca mülteciler ‘ensar’ oluyor, kaybedince ‘gitsin’ diyor”

CHP, eylül ayında “Uluslararası Suriye Çalıştayı”nı toplayacak. İki gün sürmesi planlanan çalıştaya, Esad yönetimini temsil eden isimler de davet edilecek.  Çalıştayı düzenleme ve organize etme sorumluluğunu üstlenen CHP’nin Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile konuştuk.

CHP, mart ayı içerisinde yapmayı planladığı çalıştayı seçimlerden dolayı Eylül 2019’a ertelemişti. Uluslararası Suriye Çalıştayı’na, Esad yönetimi temsilcilerinin yanı sıra STKlar, Suriyeli mülteciler konusunda çalışan uluslararası akademisyenler ve gazeteciler, Suriyeliler’in Türkiye’de kurmuş olduğu sivil toplum örgütleri çağrılacak. Konuyla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’yla konuştuk. 

Kalıcı ve gerçekçi bir politika 

Ağbaba, geniş bir çalıştay yaparak Türkiye için bir yol haritası oluşturmak istediklerini belirtti. Çalıştayın amacını sorduğumuz Ağbaba “Amacımız kalıcı ve gerçekçi bir politikayı paydaşlarla konuşarak belirlemek” dedi.

Çalıştayı bir gün içerisinde bitirmeyi planladıklarını fakat programa göre bunun iki güne çıkabileceğini söyleyen Ağbaba, bu çalıştayın hükümetin değişen Suriye politikasıyla ilgisi olmadığını vurguladı. Ağbaba, “Ensar kardeşliğinden ‘Suriyeli mülteciler gitsin’ politikasına gelindi. Çalıştayın politika değişikliğiyle ilgisi yok. Onlar seçim endeksli bakıyorlar. Seçimi kazanırlarsa ‘ensar’, seçimde oy kaybederlerse ‘gitsin’ diyorlar. Bizim öyle bir politikamız yok” diye konuştu. Ağbaba, çalıştayın detaylarının ilerleyen zamanlarda daha da netleşeceğini belirtti. 

Söyleşinin tamamı için: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.