Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaçırıldığı öne sürülen Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz: “Eşim gözaltında olsun diye dua ediyorum”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, OHAL döneminde KHK’yle ihraç edilen ve şubat ayında kaçırıldıkları öne sürülen altı kişiden dördünün gözaltında çıkması üzerine basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya kaçırıldığı öne sürülen Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz da katıldı. Açıklamada, “Yeni bir Susurluk ve faili meçhul cinayet raporu istemiyoruz” diyen İHD yöneticileri, adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini belirtti.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Kerem Altıparmak, kaçırıldığı öne sürülen kişilerin aynı anda GBT taramasında bulunmasını ‘absürt’ olarak değerlendirirken sözlerini şöyle sürdürdü: “Altı aydır ortada olmayan bu kişilerin ısrarla avukat yardımı istememesi mantıkla açıklanamaz. Dosyalarda gizlilik kararı var, dosyadaki gelişmeleri göremiyoruz. Ailelerin bu kişilerin nasıl kaybedildiğinin tespitinin yapılmasına dair ciddi talepleri var. Devlet bu olayda sorumluluğunun olmadığını söylüyorsa en azından kimin sorumlu olduğunu ortaya çıkarmak için soruşturma yapmalı.”

Kaçırıldığı öne sürülen Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz ise şu açıklamaları yaptı: “Eşimle ilgili 163 gündür haber alamadım. 28 Temmuz’da diğer kaçırılan kişiler bırakıldıktan sonra endişem daha da arttı. Eşim gözaltında alındı diye ağlayan ben şu an eşim gözaltına alınsın diye dua ettim.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.