Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

U18 Basketbol Milli Takımı Avrupa ikincisi oldu

Yunanistan’ın Volos şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda başarılı bir performans sergileyen U18 Basketbol Milli Takımı, finalde İspanya ile eşleşti. Maçı son periyoda kadar önde götüren ay yıldızlılar, bitime 8.22 dakika kala ilk kez geriye düştü. Maçın son bölümünde istediği sayıları bulamayan milliler, maçın bitimine 38 saniye kala 5 sayı geriye düştü ve karşılaşmayı 57-53 mağlup tamamladı.

İspanya’da Aldama 23 sayı ile mücadelenin en skorer ismi olurken, Milli Takım’ın en çok sayı bulan ismi 19 sayı ile Mustafa Kurtuldum oldu.

Maçın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu hakemlere tepkiliydi:

Türkoğlu attığı tweet ile “Bu bir utançtır! FIBA, gerçekten utanmalısınız. Hakemleriniz takımımın altın madalyasını çaldı. FIBA Avrupa’nın bu yönetimi affedilemez ve bu FIBA için utanç verici” dedi.

Maçtan sonra TRT Spor’a da bağlanan Hidayet Türkoğlu, “Hayatım boyunca hakem konuşan biri olmadım. Ancak FIBA her geçen gün kendini daha rezil duruma sokuyor. Son pozisyonun çalınmaması ne hale geldiğini gösteriyor. Bu kadar ucuz olmamalı. Bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.