Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriyelilerden “kesin dönüş”: Esenyurt Belediyesi 117 sığınmacıyı daha Suriye’ye gönderdi

Esenyurt Belediyesi, sınırları dahilinde yaşayan Suriyeli göçmenlerin ülkelerine dönmeleri için “Suriye’ye dönüş” konvoyu düzenliyor. 117 kişilik kafile Esenyurt Belediyesi önünden yola çıktı. Egemen Gök ve Özge Açıkgül’ün haberi.  

Bugüne kadar belediye tarafından 5400 kişi Suriye’ye gönderildi.

Belediye önünde düzenlenen uğurlama töreninde 117 Suriyeli, Suriye’ye geçmek üzere Kilis’e doğru yola çıktı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt düzenledikleri konvoy ile ilgili “Tabii artık onların kendi memleketlerine dönmesi, onlar için de bizim için de en doğrusuydu. Bize başvurdular, memleketlerine gidecekler. Bu, tatil için gidiş değil. Gittikten sonra beş sene tekrar buraya dönemeyecekler. Dolayısıyla kalıcı bir gidiş olacak. Umarım bundan sonraki yaşamlarında mutlu, huzurlu olurlar” dedi.

Bozkurt ilçede yaşayan ve sayıları 120 bini bulan göçmen için ise “Bu sayının 60 bini Esenyurt’a kayıtlı, diğer yarısı ise Türkiye’nin başka bölgelerinde yaşaması gereken ancak izinsiz şekilde buraya gelmiş Suriyelilerden oluşuyor. Bugün yolcu edilenler, Suriye vatandaşı olup Esenyurt’ta yaşama hakkı olan vatandaşlar. Kendi istekleriyle memleketlerine, ücretsiz bir şekilde gönderiyoruz. Kayıtsız olanlar tespit edildikçe, zannediyorum, Gebze’ye gönderiliyor. Diğer yabancı uyruklular için de çalışmalar sürüyor” açıklamasında bulundu.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.