Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kaz Dağları’ndaki “Su ve Vicdan Nöbeti” üzerine söyleşi: “13 bin değil, 200 bin ağaç kestiler”

Kaz Dağları’nda, Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından Çanakkale’nin Kirazlı Köyü’nde yürütülen altın madeni projesine tepkiler büyüyor. Maden projesi için binlerce ağacın kesilmesinin ardından Çanakkale Belediyesi’nin ve sivil toplum kuruluşlarının geçen hafta başlattıkları ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ devam ediyor. Konuyu Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile konuştuk. 10 yıldır doğa için mücadele ettiklerini söyleyen Gökhan, eylemlerine devam edeceklerini belirtti ve “Bölgede 29 tane ruhsat var. Kaz Dağları sadece bir tanesi. Biz bununla mücadele ederken 28 tane daha ruhsat var” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.