Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’nın yeni silahlı İHA’sı “Ohotnik” (Avcı) ilk uçuşunu yaptı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntüler ile ağır silahlı insansız hava aracı (İHA) Ohotnik’in (Avcı) ilk uçuşunu gerçekleştirdiği duyuruldu.

Görüntüsüyle dikkat çeken Ohotnik, test programı kapsamında 20 dakikalık uçuş gerçekleştirdi. Yerden kumanda edilerek 600 metre irtifada çemberler çizdi ve başarıyla iniş yaptı. Ohotnik ağır insansız hava aracının amacı yüksek hıza sahip ve otonom bir insansız keşif ve saldırı sistemi yaratmak.

Sukhoi Tasarım Ofisi tarafından geliştirilen Ohotnik’in maksimum kalkış ağırlığının 20 tona ulaştığı belirtildi. Ohotnik’i farklı kılan en önemli özelliklerinden biri ise radar sistemlerine karşı, neredeyse görünmez olacak şekilde üretilmesi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.