Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceren Ergenç ile söyleşi: “‘Kuşak ve Yol’ projesiyle barışçıl bir süper güç imajı yaratmak isteyen Pekin, Hong Kong’daki protestoları güç kullanarak bastırmak istemeyecektir”

Çin’e bağlı özerk bir bölge olan eski İngiliz sömürgesi Hong Kong’da neredeyse üç aydır protestolar var. Suçluların Çin’e iadesini kolaylaştıran bir yasa tasarısına karşı başlayan gösteriler bu süreç içinde evrildi, Hong Konglular için özel statülerinden kaynaklı birtakım hak ve özgürlüklerine sahip çıkma mücadelesine dönüştü… ABD’nin Çin’e karşı yürüttüğü ticaret savaşının kızıştığı bir dönemde devam eden protestoların arka planını ve Pekin’in olası tepkisini, Çin üzerine çalışan ve akademik çalışmalarına Liverpool Üniversitesi’nin Çin’deki kampüsünde devam eden akademisyen Ceren Ergenç’e sorduk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.