Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eşcinsel penguen çift, yavrularının yumurtadan çıkmasını bekliyor

Skip ve Ping isimli erkek penguenler, geçen nisan ayında Almanya’nın Berlin şehrine yerleştirildi. Burada bir çift olarak yaşayan penguenler Berlin Hayvanat Bahçesi’ndeki kaya, ölü balık ve benzeri şeyleri beslemeye başlayınca, bir yavrularının olmasını istedikleri anlaşıldı.

Berlin Hayvanat Bahçesi sözcüsü Maximilian Jäger penguenler hakkında yaptığı açıklamada “Biz penguenlerin bir çift olduklarını biliyorduk. Aslında aynı cinsiyete sahip olan penguenlerin bir araya gelmesi normal bir olay. Biz de onların birlikteliğine destek verdik. Gelişlerinden kısa bir süre sonra bir aile kurmak istediklerini farkettik. Onlara gereken desteği vermeye çalışıyoruz’’ dedi.

Yumurta evlat edindiler

Hayvanat bahçesi yetkilileri, haziran ayında çifte bir penguen yumurtası verdi. Penguen çift de bu penguen yumurtasını sahiplenip ona bakmaya başladı. Ping, yumurtanın çevresini vücuduyla sararak onu koruyor. Skip de Ping’e yemek getiriyor ve güvenliğini sağlıyor.

Berlin’de cinsiyet araştırmaları yapan Anna Schmidt, “Hayvanlarda homoseksüellik her zaman vardı ancak hayatımda ilk kez eşcinsel hayvan çiftin bir yavruyu evlat edindiklerini görüyorum. Normalde hayvanat bahçesine çok uğrayan bir insan değilim. Fakat bu çifti görmek için hayvanat bahçesine gitmeye başladım” diye konuştu.

Yavruları olup olmayacağı belli değil

Penguen çiftin bir yavruları olup olmayacağı ise henüz belirsiz. Berlin Hayvanat Bahçesi’nde penguenlere bakan Anja Seiferth yine de umutlu: “Penguen yumurtasının döllenip döllenmediğini bilmiyoruz. En erken eylül ayında belli olur. Umarım Skip ve Ping’in çocukları olur” dedi.

Kaynak: NY Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.