Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu’nun çalışma ekibinden Nedim Yamalı: “AKP’ye öneri sunmaya devam ediyoruz ama yeni parti kurmak için sonsuza kadar beklemeyeceğiz”

Haber: Özgür Özdemir & Özge Çakır

Medyascope ekibinden Özgür Özdemir ve Özge Çakır, Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti çalışmalarını yürüttüğü, Ankara Beysukent’te bulunan binada eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ile görüştü.

Yamalı, Ankara Dostları adlı grubun buluşma noktası olarak tanımladığı ve kapılarını Medyascope’a açtığı ofisi şimdiden, iş ve siyaset dünyasından birçok ismin ziyaret ettiğini söyledi ve Davutoğlu’nun da binayı iki kez ziyaret ettiğini doğruladı.

“Sonsuza kadar beklemeyeceğiz”

Bu ziyaretler vasıtası ile AKP içindeki sorunlara yönelik eleştirilerin dile getirildiğinin altını çizen Yamalı, asıl beklentinin AKP’nin toparlanmasına, parti içinde bazı reformların gerçekleşmesine yönelik olduğunu da vurguluyor.

Aynı zamanda diş hekimi olan Yamalı’ya neden AKP ile yolları tamamen ayırıp yeni bir parti kurmadıklarını sorduğumuzda ise mesleğinden bir örnekle yanıtlıyor: “Hastanın kurtulma şansı yüzde 1-3 dahi olsa hem tıbben hem hukuken müdahale etmek zorunludur.”

Beklenen reformların gerçekleşmesi durumunda AKP içinde kalarak, partiye katkı sağlamayı sürdüreceklerini belirten Yamalı, aksi durumda yeni bir partinin kurulması için sonsuza kadar beklemeyeceklerini söyledi.

“AKP-MHP ittifakının bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz”

AKP-MHP ittifakına baştan beri karşı olduklarını söyleyen Yamalı, “MHP ile birlikteliği AKP’nin reformist yönünü zayıflatıyor” diye konuştu.

AKP içinde imtiyazlı sınıf ve ailelerin bulunduğunu dile getiren Yamalı, bu ailelerin parti uygulamalarında söz sahibi olduğunu, bunun sürdürülmesi hâlinde AKP’yi 31 Mart ve 23 Haziran’ı aratacak, çok daha kötü sonuçların beklediğini vurguladı.

Parlamentodan hiçbir AKP’li vekil ile temas hâlinde olmadıklarını ifade eden Yamalı, yaptıkları eleştirilere AKP içinden samimi bir dönüş alamadıklarını ve bundan sonra bütün iplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler