Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP heyeti, Arjantin’de Plaza de Mayo Anneleri eylemine katıldı

Latin Amerika programı kapsamında hafta sonu Arjantin’i ziyaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve Mardin Milletvekili Ebru Günay; çocukları, 1976-1983 yılları arasındaki “Kirli Savaş” sırasında askeri darbe yönetimi tarafından kaybettirilen Plaza de Mayo Anneleri’nin eylemine katıldı. Eylemde bir anneye beyaz tülbent bağlayan Günay, bu buluşmayı “Savaş ve katliamların yaşandığı tüm topraklarda ortak olan en büyük şey annelerin yaşadığı acılardır. Plaza de Mayo Anneleri!” ifadeleriyle paylaştı.

Garo Paylan da buluşmaya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

Arjantin Senatosu’nda Türkiye’deki siyasi gelişmeleri konu alan bir panele katıldıklarını aktaran Paylan ve Günay, darbe yönetimini yargılayıp mahkûm eden sembol isimlerden yargıç Leon Carlos Arslanian’ı da ziyaret etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.