Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pervin Buldan’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı: “Sessizliğinizi bozun, omuz omuza yürümeye ihtiyaç var”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından HDP İstanbul İl Örgütü’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Musa Piroğlu, Filiz Kerestecioğlu, Oya Ersoy, Züleyha Gülüm ve Ahmet Şık da katıldı.

Ameliyat olacağı için basın açıklamasını İstanbul’da yaptığını belirten Buldan, konuşmasına Diyarbakır, Mardin ve Van halkından yanlarında olamadığı için özür dileyerek başladı. “Kayyum zihniyetini” 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde olduğu gibi bugün de kabul etmeyeceklerini söyleyen Buldan, görevden alınan belediye başkanlarının seçmenlerin yüzde 60’ının oylarını aldığını hatırlattı. Üç belediyeye kayyum atanmasını “siyasi darbe” olarak niteleyen Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyelerimize seçimlerden önce yine kayyumlar atanmıştı. Kayyumların atandığı yerlerde halk AKP hükümetine cevap verdi, ‘Biz kayyumları kabul etmiyoruz’ dedi. Kayyumların atandığı hemen hemen her yerde halkımız partisine sahip çıktı. 31 Mart’tan sonra yine bir darbeyle karşı karşıya kaldık. Bazı belediye başkanlarımıza mazbata verilmedi. Onların yerine ikinci sıradaki adaylara mazbata verildi. 19 Ağustos’ta Diyarbakır, Mardin ve Van’da halkın yüzde 60 oy verdiği yerlerde halkımızın iradesi gasp edildi. Bu düpedüz hırsızlıktır. AKP kendi çıkmazını örtbas etmek için kayyumla gasp etme zihniyetini ortaya koyuyor.”

“İstanbul’u kaybedenler intikam almak için kayyum zihniyetini ortaya koydular

Belediye başkanlarının görevden alınmasına karşı demokratik tepkilerini sürdüreceklerini söyleyen Buldan, “Kürt halkının iradesine, onuruna bu kadar fütursuzca saldırılmasına asla izin vermeyeceğiz. AKP artık ömrünü tamamlamıştır. AKP ve MHP halkımızın iradesine ihanet etmiştir. Bizler Türkiye’nin demokrasisi ve geleceği için İstanbul’da güzel bir birliktelik sağladık. Bu birlik ve beraberlik sonuca ulaştı. İstanbul’u kaybedenler intikam almak için kayyum zihniyetini ortaya koydular. Biz İstanbul’u almayı nasıl başardıysak Diyarbakır, Van ve Mardin’i de kayyumların elinden almayı biliriz” diye konuştu. 

“İktidara karşı olan herkesin ortak hareket etmeye ihtiyacı var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve AKP ve MHP dışında TBMM’de grubu olan tüm partilere “ortak hareket etme” çağrısı yapan Buldan, şunları söyledi: “Omuz omuza yürümeye ihtiyaç var. Türkiye, şimdi bir demokrasi sınavından geçecek. İktidara karşı olan herkesin ortak hareket etmeye ihtiyacı var. Eğer başarılı olmazsak Türkiye’nin geleceği bize bir şey vaat etmeyecek. Meclis’te grubu olan AKP ve MHP dışındaki bütün partilere, demokratik kitle örgütlerine çağrım: Bu sınavı birlikte geçelim. Bugün bize yapılan yarın size yapılır. Ben bu çağrımı, özellikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapıyorum. Sessizliğinizi bozun. Gün bugündür. Tüm arkadaşlarıma bugünlerin geçeceğini sözünü veriyorum. Güzel günler mutlaka bizim olacak.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.