Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Furkan Vakfı Davası: Alparslan Kuytul’un tutukluluğunun devamına karar verildi, bir sonraki duruşma 6 Eylül’de yapılacak

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı 45 sanığın “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, Kuytul’un tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Eylül’de yapılacak.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davası kapsamında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve 24 Ocak’taki ilk duruşmada tahliye edildikten sonra savcılığın itirazını kabul eden üst mahkemenin kararı ile yeniden tutuklanan Alparslan Kuytul, bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmada, sorgusu yapılmayan sanıklar ifade verdi. Kuytul gibi tahliye edildikten sonra tekrar tutuklanan Ali Alagöz ve Kuytul’un da savunma yaptığı duruşmada mahkeme heyeti, her ikisinin de mevcut delil durumunu gerekçe göstererek tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Davayı takip eden MAZLUMDER Adana Şubesi Başkanı Avukat Mehmet Ali Önal, “Alparslan Kuytul AKP’nin eylem ve söylemlerine muhalif olduktan sonra gözaltına alındı ve tutuklandı” dedi. Önal, davayı Medyascope’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.