Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Bir kadın öldürüldü, bir kadın ağır yaralandı

Türkiye, Emine Bulut’un katledilmesinin ardından bir kez daha erkek şiddetini tartışıyor. İstanbul Sözleşmesi’nin, “Yaşamak istiyorum” diyen kadınlar için taşıdığı hayati önem de yeniden gündemde. Kadınların tüm yurtta düzenlediği eylemler sürüyor. Buna karşılık dün bir kadın daha katledildi, bir kadın da ağır yaralandı.

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan Alaaddin Karasu, bir yıl önce evlendiği Gülsüm Karasu’yu, Toros Mahallesi’ndeki boş arazide başındaki eşarpla boğarak öldürdü. Alaaddin Karasu, yaklaşık 1,5 saat sonra polis merkezine gidip teslim oldu. Gülsüm Karasu’nun cesedi otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan Hasan G., bir süredir ayrı yaşadığı eşi Ayşe G.’yi, kadının işlettiği bakkalda tüfekle ağır yaraladı. Ayşe G., Erdemli Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. İntihar girişiminde bulunan Hasan G. de Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.

Sistematik şiddet gördüğü kocasını öldürdü

İstanbul’un Güngören ilçesinde yaşayan Hülya Ö., aralarındaki tartışmayı bahane ederek kendisine şiddet uygulayan eşi Kadir Ö.’yü öldürdü. Gözaltına alınıp Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Hülya Ö., sevk edildiği Bakırköy Adliyesi’nde “kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı. Hülya Ö., savcılık ifadesinde bir yıldır evli olduğu Kadir Ö.’nün kendisini sistematik şiddete maruz bıraktığını belirterek şöyle dedi:

“Bıçağı eşimi öldürmek kastıyla sallamadım. Elinden kaçmaya çalıştıkça diğer odalarda beni darp etti. Can havliyle mutfaktan bıçak aldım. Boğazımı sıkmaya başladı. Bıçağı kendisine doğru iki kez salladım. Bir bıçak darbesinin koluna geldiğini hatırlıyorum. Ancak diğerinin nereye isabet ettiğini hatırlamıyorum. Eşim ben bıçağı salladıktan sonra yere yığıldı. Ben hemen polise ve ambulansa haber verdim. Bıçağı eşimi öldürmek kastıyla sallamadım. Sadece kendimi korumak istemiştim.”

Emine Bulut cinayeti: “Zanlı haksız tahrik indiriminden faydalanmak istiyor”

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce evli olduğu Emine Bulut’u çocuklarının gözü önünde katleden Fedai Varan hakkındaki iddianameyi hazırladı. Hürriyet’te yayımlanan habere göre; iddianamede, Varan’ın cinayeti önceden tasarladığı ve “haksız tahrik indirimi”nden faydalanmak için Bulut’u suçlayıcı ifade verdiği yer aldı. Varan’ın WhatsApp kayıtlarının, “çocuğuyla görüştürülmediği’ iddiasını yalanladığı” da belirtildi. Mahkemenin Varan’a herhangi bir ceza indirimi yapmaması da istendi.

“Şikayetimden vazgeçmem için tehdit alıyorum”

İzmir’de evli olduğu Onur Akman (26) tarafından geçen yıl pompalı tüfekle vurulduktan sonra sol bacağı kesilen Manolya Akman (30), cezaevindeki Onur Akman’ın yakınları tarafından tehdit edildiğini söyledi. Manolya Akman, “Kadına şiddeti kınıyorum. Çok acı günler geçiriyorum. Artık bu olayların sona ermesini istiyorum. Daha fazla kadının ölmesine dayanamıyorum. Hastane sürecinde olduğu gibi şu anda bile şikayetimden vazgeçmem için tehdit alıyorum. Ölmek istemiyorum. Bacağımı kaybettim, ama canım tehlikede. Artık özgürce yaşamak istiyorum” dedi. Onur Akman hakkında İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması, 3 Eylül’de görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.