Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekonominin aktörleri, imalat sanayii dışında ağustosta da kötümser!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin Ağustos 2019 seviyesini 87,1 olarak açıkladı. Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Ekonomik güven endeksi temmuz ayında 80,7’ydi. TÜİK, ağustos ayındaki yüzde 7,9 artışın tüketici, imalat sanayi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandığını kaydetti.

Ağustos ayında inşaat sektörü güven endeksi de (55,5), tüketici güven endeksi de (58,3), hizmet sektörü güven endeksi de (89,1), perakende ticaret sektörü güven endeksi de (95) 100’ün altında olmasına, yani kötümserliğe işaret etmesine rağmen temmuza göre yükselmiş durumda. İmalat sanayii güven endeksi ise 100’ün de üstüne çıkıp ağustosta 102,1 olarak gerçekleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.