Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Yine bir kadın katledildi, bir kadın ağır yaralı

Erkek şiddeti, kadınların yaşam hakkına saldırmayı sürdürüyor. Denizli’de bir kadın boşanmak üzere olduğu eşinin, sokak ortasında bıçaklı saldırısına uğradı ve ağır yaralandı. İstanbul’da 28 gün önce evine pencereden giren eski erkek arkadaşı tarafından başından silahla vurulan bir kadın da dün yaşamını yitirdi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan Uğur K., boşanmak üzere olduğu Hafize K.’yi (23) konuşma bahanesiyle çağırıp sokak ortasında bıçaklayarak ağır yaraladı. Hafize K.’nin, Uğur K.’nin yanına 4 yaşındaki kızıyla birlikte gittiği ve olay sırasında çocuğun da orada olduğu öğrenildi. Çocuğun, o sıradan koşup anneannesini çağırdığı ve annenin kızına bir bez yardımıyla tampon yaptığı aktarıldı. Ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Hafize K.’nin durumunun kritik olduğu belirtildi. Uğur K. ise, gözaltına alındı. Öte yandan, zanlının daha önce de Hafize K.’yi darp ettiği ve darp raporunda kadının eşinden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Pencereden giren zanlının ağır yaraladığı Tuğba, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

İstanbul Arnavutköy’de, Murat Uslu tarafından 6 yaşındaki kızının yanında başından vurulan Tuğba Anlak, 27 gündür tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi. Murat Uslu’nun; bir süre arkadaşlık yaptığı Tuğba Anlak’ın evine, 31 Temmuz’da pencereden girdiği ortaya çıkmıştı. Kadını, 6 yaşındaki kızının gözü önünde önce darp eden, daha sonra da kafasından silahla vuran Uslu; Anlak’ın, işleri iyi gitmeyince devrettiği kafenin parasını da alarak olay yerinden kaçmıştı. Olay, güvenlik kameralarınca kaydedilmişti. Yakalanıp gözaltına alınan Uslu, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.