Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK’nin İdlib’deki 10 numaralı gözlem noktasının vurulduğu iddia edildi, “güvenlik kaynakları” AA’ya iddiayı yalanladı

İdlib’de Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında süren çatışmalar bugün tekrardan şiddetlendi. Yerel kaynaklar, gerçekleşen hava saldırısında TSK’ye ait 10 numaralı gözlem noktasının vurulduğunu iddia etti. Saldırıya uğradığı iddia edilen gözlem noktası, Hama’nın batısındaki Şir Mağar bölgesinde bulunuyor. Saldırıda can kaybı olmadığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Anadolu Ajansı, güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Habere göre güvenlik kaynakları, gözlem noktasına yönelik bir saldırının gerçekleşmediğini söyledi.

Hafta başında İdlib’in güneyinde bulunan Han Şeyhun’un ele geçirilmesi ve M5 otoyolu bağlantısının Suriye ordusu tarafından kontrol edilmesiyle Morek’te bulunan 9 numaralı gözlem noktasına ikmal ve intikal hattı kesilmişti. Bu noktaya takviyeye giden 28 araçlık bir TSK konvoyu, yakınlarına düzenlenen hava saldırısı sonucu Morek’e ulaşamadı. Ardından Han Şeyhun’da bulunan 9 numaralı gözlem noktası, Suriye ordusunun kuşatması altında kaldı.

Yaşanan gelişmeler üzerine, dün Rusya’da Vladimir Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahadaki durumun TSK mensubu askerlerin can güvenliğini riske attığını dile getirerek, “Meşru müdafaa hakkımız, özellikle sınırlarımız boyunca bizi müdafaaya sevk etmektedir. Tabii gereken adımları da gereken zamanda atmak durumundayız. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını değerli dostum Putin’e de bizzat ifade ettim “dedi.

Gözlem noktasına daha önce de saldırı düzenlendi

İdlib’de ki 10 numaralı gözlem noktasına daha önce de Suriye ordusu tarafından saldırılar düzenlenmişti. Milli Savunma Bakanlığı, 27 Haziran’da yapılan saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 3 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.