Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılın ikinci çeyreğinde istihdam ve çalışılan saat azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılının ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin işgücü girdi endekslerini açıkladı. Buna göre, yılın ikinci çeyreğinde, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde istihdam yüzde 6,1 oranında azaldı.

Alt sektörler incelendiğinde ise istihdamın sanayi sektöründe yüzde 3,2, inşaat sektöründe yüzde 28,9, ticaret-hizmet sektörlerinde ise yüzde 2,1 oranında azaldığı görüldü.

Öte yandan sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışılan saat endeksi de yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,2 oranında azaldı. Azalış, alt sektörler incelendiğinde, sanayi sektöründe yüzde 6,6, inşaat sektöründe yüzde 32,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4,7 oranlarında görüldü.

Yılın ikinci çeyreğinde istihdam ve çalışılan saat endeksleri azalırken, brüt ücret-maaş endeksi yüzde 18,4 oranında arttı. Bu artış, alt sektörlerden sanayide yüzde 19,9, ticaret-hizmette yüzde 22,2 oranında olurken, inşaat sektöründe brüt ücret-maaş endeksi yüzde 7,5 oranında azaldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.