Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: 15 yaşındaki kız çocuğu tüfekle vurularak öldü

Erkek şiddetine maruz kalan kadınların sayısı her geçen gün artıyor. İyi hal indirimleri ve cezasızlık, kadınların isyanını büyütüyor. Beş yıl önce katledilen Burcu’nun annesi, “Katil, kızımın yaşı kadar bile ceza almadı” diyerek isyan ediyor. 

Adana’da beş yıl önce 19 yaşındaki hamile eşi Burcu Çiftçi’yi öldüren Mehmet Çiftçi’ye, mahkeme “iyi hal ve haksız tahrik indirimi” uygulayıp 18 yıl 4 ay hapis verdi. Burcu’nun annesi Songül Teber (44), kızının, evliliği boyunca şiddete maruz bırakıldığını söyleyerek, “Kararı temyize gittik. Kızımın yaşı kadar bile ceza almadı katil. Kızımı ‘Kafana sıkacağım’ diye tehdit ediyordu. Bu yüzden kadın sığınma evine gitmiş, çok kez de bizim yanımıza gelmişti. Kıskançlık yüzünden kızımı planlayarak öldürdü. Utanmadan ölmüş kızıma iftira attı. Haksız tahrikten yararlanmak için aldatma yalanını söyledi. İki can almış bu insanın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istiyoruz” dedi.

15 yaşındaki kız çocuğu tüfekle vurularak öldü

Denizli’de dün doğum gününü kutlayan 15 yaşındaki Zeynep Atagül, 17 yaşındaki erkek arkadaşı U.K.’nin tüfeğinden çıkan saçmalar nedeniyle yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine giden sağlık ve jandarma ekipleri, doğum günü kutlaması için U.K.’nin evinde bulunan Atagül’ün parmaklarının koptuğunu belirledi. Kız çocuğunun cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.