Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Bir kadın öldürüldü, bir kadın yoğun bakımda

Kadınlar hemen her gün cinsel şiddete, erkek şiddetine, tecavüze ve tacize uğruyor. İstanbul Sultanbeyli‘de bir kadın, kocası tarafından boynundan ve sırtından bıçaklanarak öldürülürken Mardin’de bir kadın da yine kocası tarafından şiddete maruz kaldı. Şiddet uygulayan koca daha sonra serbest bırakıldı. 

“Boynundan ve sırtından bıçaklanarak öldürüldü”

Boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından boynundan ve sırtından bıçaklanarak 31 Ağustos’ta öldürülen Zeynep Yavuz (35) dört çocuk annesiydi. İstanbul Sultanbeyli’de gece saatlerinde meydana gelen olayda boşanma aşamasında olduğu kocası Ömer Yavuz ile aralarında tartışma çıktı. Tartışma esnasında Zeynep Yavuz, Ömer Yavuz tarafından sırtından ve boynundan bıçaklandı.

Komşuların çağırdığı sağlık ekipleri Zeynep Yavuz’un hayatını kaybettiğini söyledi. Ömer Yavuz ise gözaltına alındı. Zeynep Yavuz’un daha önce de defalarca kendisine kocası tarafından şiddet uyguladığını söylediği belirtildi. Ömer Yavuz’un cinayetten önce dört çocuğunu ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi.

“Merdivenden düştü” denilen Saime A.’nın kocası tarafından şiddete uğradığı ortaya çıktı

Mardin‘in Midyat ilçesinde oturan 10 çocuk annesi Saime A. (40) , 4 Ağustos’ta ağır yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanede “Merdivenden düştü” denilen 10 çocuk annesi Saime A.’nın, eşi Medeni A. (42) tarafından dövüldüğü ortaya çıktı. Doktorların, Saime A.’nın vücudundaki morluklardan şüphelenmesi üzerine ortaya çıkan olay sonrası güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Medeni A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şiddete uğrayan kadın ise yoğun bakımda. 

“Ablam ikinci Emine Bulut olmasın”

Şiddete uğrayan kadının kardeşi Abdurrahman Bakır, ablasına şiddet uygulayan Medeni A.’nın serbest bırakılmasına tepki gösterip, Medeni A.’nın çocuklarına da şiddet uygulayarak tehdit ettiğini söyledi:

“Ablam, şiddet görünce köydeki akrabaların yanına gidip, eşini şikayet ediyor ama kimse onu dinlemeyince evine geri dönüyor. Köyde ablamın delirdiği yalanını yayıyor. Eşi, önce ablamı çocuklarının gözünün önünde sonra da onları dışarı çıkarak darp ediyor. Çok kötü şekilde başını ayaklarının altına alıp yere çarpıyor, tekmeliyor, şiddet uyguluyor. Sonra ‘Merdivenden düştü’ diye hastaneye kaldırıyor. Hastanedeki görevliler şüphelenince dayak yediği anlaşılıyor ve jandarmaya haber veriyorlar. Jandarma kardeşimin kocasını gözaltına alıyor ama sonra serbest bırakıyor. Ablamın ikinci Emine Bulut olmaması için eşinin tutuklanmasını istiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.