Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüm engellemelere rağmen “Su ve Vicdan Nöbeti” Kaz Dağları’nda devam ediyor

Haber ve kurgu: İbrahim Yayan

Kaz Dağları’nda 26 Temmuz’da başlayan Su ve Vicdan Nöbeti devam ediyor. Tüm kısıtlamalara rağmen aktivistler Kaz Dağları’nın talan edilmesine tepkilerini 39 gündür sürdürmeye çalışıyor. Nöbetin ilk gününden itibaren nöbet alanının elektrik ve tuvalet ihtiyacını karşılayan Çanakkale Belediyesi 18 Ağustos’ta çadırlı kampın yangın riski oluşturması nedeniyle desteğini çekme kararı almıştı. Su ve Vicdan Nöbeti’yle ilgili bugün bir gelişme daha yaşandı. Kaz Dağları ile ilgili karara ilişkin bilirkişi raporunun sahte imza içermesi gerekçesiyle imza atan ve kullanılmasına göz yuman kişiler hakkında siyasi parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşları suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, bilirkişi raporunda sahte imzaların bulunduğu ve kesilen ağaç sayısının doğru olmadığı belirtilerek şöyle denildi:

ÇED raporunda alanda kesilmesi öngörülen toplam ağaç sayısının 45.650 adet olduğu açıklanmıştır. Yapılan hesaplamalara göre, yaklaşık 195 bin civarı ağaç kesimi yapılmıştır. 2013 yılında hazırlanan ÇED raporunda 2007 yılına ait veriler kullanılması, bu süre zarfında yetişen genç ağaçların toplam sayıya dahil edilmemesine yöneliktir… Tüm bu gerekçeler ile sahte imza ile sunulan bilirkişi raporu geçersizdir. Aynı zamanda Çanakkale İdare Mahkemesi 2018/123 E.’nosu ile açılan davanın reddine sebebiyet vermiştir. Sözkonusu sahte imzayı atan, kullanan ve kullanılmasına göz yuman ilgili şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.