Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstatistik değil, insan: Ağustos 2019’da öldürülen kadınların hikayesi

Türkiye’de her yıl kadın cinayetlerinin sayısı artarak devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun ağustos ayı verilerine göre 49 kadın erkek şiddeti yüzünden hayatını kaybetti. Bu kadınlar, nasıl ve kimler tarafından öldürüldü? Öldürülen 49 kadından, hikayesine ulaşabildiğimiz 34 kadının ölüm şeklini, kimler tarafından öldürüldüğünü ve hikayesini araştırdık.

Fardis Golrokh: Oğluyla tartıştıktan sonra intihar etti

İstanbul Kartal’da 1 Ağustos 2019 tarihinde Fardis Golrokh’un cesedi rezidansın önünde bacakları kopuk halde bulundu. 50 yaşındaki Fars asıllı Golrokh’un bacakları ise rezidansın dördüncü katında bulundu. İddiaya göre alışveriş merkezinde oğluyla tartışan kadın, evinde döndükten sonra 31. kattan atladı.

Feher Alipoor: Gelini ve torununun yanında eski eşinin bıçaklı saldırısına uğradı

Ankara’da, 42 yaşındaki Fars asıllı Feher Alipoor, gelini ve torununun yanında eski eşinin bıçaklı saldırısına uğradı. 2 Ağustos’ta gerçekleşen olayda Alipoor, boğazından ve karnından aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. Saldırı anı, bir apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Alipoor’un torunu ve gelini olay sırasında bir büfeye sığındı. Polis ekipleri, ismi açıklanmayan faili kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Ayşe Karaman: Doktor sevgilisinin evinde ölü bulundu

Ayşe Karaman, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.’nin Ankara’nın Çankaya ilçesindeki evinde ölü bulundu. İhbarı yapan Özgür T., sabah eve geldiğinde kız arkadaşını ölü bulduğunu iddia etti. Polisin bilgi vermesi üzerine eve gelen cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede genç kızın cesedinin olduğu odada vücuduna enjekte edilmiş boş ilaç şişeleri ve enjektörler bulundu.

Karaman’ın ölümüne sebep olan Propofol ilacının genç kızın vücuduna kendisinin mi yoksa bir başka kişi tarafından mı enjekte edildiğinin tespit edilmesi için rapor düzenlenmesi talep edildi. Savcılık sorgusunda “Propofol ilacını ben vermedim” diyen Özgür T. “tasarlayarak öldürmek” suçundan tutuklandı.

Mahkemede tanık olarak ifade veren Karaman’ın arkadaşı T. genç kadının kendisine Özgür T.’den bunaldığını söylediğini iddia etti. Milliyet’in haberine göre, tanık T.’nin “Ayşe bana, doktor Ö.T. tarafından propofole alıştırıldığını anlatmıştı ve Ö.T.’den ayrılmak istediğinde dolaylı olarak tehdit edildiğini söylemişti” diye ifade verdiği öğrenildi.

Özge Sazlı: Şizofren abisi tarafından öldürüldü

Ankara’da Özge Sazlı, şizofren abisi tarafından evinde bıçaklanarak öldürüldü. Abisi Arda Canik ile aynı evde kalan Sazlı, önce bilinmeyen bir sebepten dolayı tartıştı. Canik ise bıçağa sarıldı ve kardeşini öldürdü. Arbedede çıkan sesler sonrasında apartman sakinleri polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, Sazlı’nın cansız bedeni ile karşılaştı. Sazlı’nın cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cinayet mahallinden kaçan katil zanlısı Arda Canik aynı gün Cinayet Büro Amirliği tarafından yakalanarak Ankara Emniyeti’ne getirildi. Burada yapılan sorgusunun ardından hâkim karşısına çıkarılan Canik tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Ülviye İnce: Birlikte yaşadığı erkek, dokuz bıçak darbesiyle öldürdü

Tacettin Yağız Eskişehir’de birlikte yaşadığı 52 yaşındaki Ülviye İnce’yi, aralarında çıkan tartışma sonucunda dokuz bıçak darbesiyle öldürdü. Fail hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kendisini “Beni çok bunalttı, psikolojik baskıda bulundu. Mutfaktan bıçak aldım, daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum” diye savundu. İddianamede, Ülviye İnce’nin kardeşi Selman İnce, failin daha önce de ablasını dövdüğünü ve bıçak çektiğini söylediği belirtildi.

Nuray Toprak: Eski eşi tarafından sokak ortasında öldürüldü

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde inşaat işçisi 45 yaşındaki Kerim Toprak, eski eşi ve üç kız annesi Nuray Toprak’ı (43), işe gitmek için evinden çıktığı sırada tabanca ile öldürüp, aynı silahla da intihar etti. Kerim Toprak, bir süre önce boşandığı Nuray Toprak’ın evinin önüne gitti. Toprak, Nuray Toprak’a tabancasını çıkarıp ateş etti. Olay yerinden uzaklaşan Kerim Toprak, olay yerinin yakınında aynı silahla kendini vurdu.

Zöhre Sevinç: Eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Gaziantep’te meydana gelen olayda 77 yaşındaki Mıstık Sevinç, eşi Zühre Sevinç ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından öfkelenen fail eşini bıçakladı. 77 yaşındaki kadın aldığı bıçak darbeleri sonucu, kanlar içinde yere düştü. Evden gelen sesler üzerine komşuları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Zühre Sevinç’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Mıstık Sevinç ise polis tarafından gözaltına alındı.

Eski nişanlısı tarafından öldürülen Gülen Pamukçu: “Dur yapma Ali. Beni kurtarın!”

İstanbul Sultangazi’de, eski nişanlısı Ali Ulupınar tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki Gülen Pamukçu, son olarak “Dur Ali yapma, beni kurtarın” diyerek çığlık attı. Cinayeti işledikten sonra Ankara’ya kaçan 32 yaşındaki Ali Ulupınar güvenlik güçlerince yakalandı. Failin, bir çocuğu olan Pamukçu’yu daha önce de balkondan attığı ortaya çıktı.

C.E: Eşini ve 17 yaşındaki kızını öldürdü

Şanlıurfa’da meydana gelen olayda 43 yaşındaki faili C.E, eşi 40 yaşındaki Filiz E. ve 17 yaşındaki kızı Rukiye E. arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın ardından C.E. eşi ve tartıştığı kızını evinde bulunan av tüfeği ile yaraladı. Vatandaşların polis ve sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine ekipler kısa sürede olay yerine geldi. Kendisini eve kilitleyen C.E.’yi gözaltına aldı. Cinayetin işlendiği sırada yedi çocuğunun daha evde olduğu belirtildi. Devlet, yedi çocuğu koruma altına aldığını ve psikolojik destek için gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı.

Tuğba Anlak: Kızının gözü önünde başından vuruldu

Arnavutköy’deki evinde temizlik yaparken bir süredir arkadaşlık yaptığı Murat U. tarafından altı yaşındaki küçük kızının gözü önünde başından vuruldu. Tuğba Anlak yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybederken, Murat U. tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Meryem K: Çocuğu tarafından boğularak öldürüldü

Ordu’da 28 yaşındaki Mert K. tartıştığı annesini boğarak öldürdü. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ardından fail akrabalarını arayarak annesinin fenalaştığını söyledi. Eve gelen yakınları, durumu 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Gözaltına alınan Merk K. emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf etti ve adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Zeynep Atagül: Doğum gününde erkek arkadaşının evinde patlayan tüfek yüzünden hayatını kaybetti

Denizli’de 15 yaşındaki Zeynep Atagül, doğum gününde tüfekten çıkan saçmalar sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili 17 yaşındaki erkek arkadaşı gözaltına alındı. Zeynep Atagül isimli kız doğum gününü kutlamak üzere erkek arkadaşı U.K’nın evine gitti. Evde doğum günü kutlamasında henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı tüfek patladı.  U.K. tüfeğin kaza ile patladığını söyledi. Olay hâlâ araştırılıyor.

Arzu Ertan: Pompalı tüfekle öldürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi’nde 40 yaşındaki Arzu Ertan icradan aldığı ev yüzünden Fikret Bayırlı tarafından pompalı tüfek ile öldürüldü. Fikret Bayırlı’dan dört ay önce evi icra ile satın alan bir çocuk annesi Arzu Ertan, failin evi tahliye etmesini istedi. Evi satılmasına rağmen boşaltmayan Fikret Bayırlı ile Ertan tartışmaya başladı. Tartışmada eline pompalı tüfek alan Bayırlı, Arzu Ertan’ı vurarak ağır şekilde yaraladı. Hastaneye kaldırılan Arzu Ertan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fikret Bayırlı ise silahla Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığı’na giderek teslim oldu.

Fatma Hülya Yıldız: Eşi tarafından boğazına poşet geçirilip öldürüldü

Ankara’da yaşayan iki  çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız şiddet gördüğü ve geçimsizlik yaşadığı eşi Mehmet Nevzat Yıldız’dan ayrılmak için boşanma davası açtı. Çift evleri de ayırdı, fakat Yıldız, Mehmet Nevzat’tan ölüm tehditleri almaya başladı. Bunun üzerine savcılığa başvuran Fatma Hülya, koruma kararı aldırırken, eşine ise uzaklaştırma, bulunduğu alanlara yaklaşmama cezası verildi. Cezaya rağmen Fatma Hülya Yıldız’ın yaşadığı eve giden fail, Yıldız’ın başına poşet geçirerek boğmaya çalıştı, ardından eşinin boğazını kesti ve kafasına sert cisimlerle vurdu.

Emrah Koral: Erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürüldü

Yalova’da 36 yaşındaki Emrah Koral, otomobilin arka koltuğunda göğsünden tabancayla vurularak öldürülmüş bulundu. Olay yerine 300 metre uzaklıktaki ormanlık alanda, Koral’ın bir süredir ilişki yaşadığı sevgilisi 47 yaşındaki Rüstem Turgut’un ağaca asılı cesedini bulundu. Rüstem Turgut’un, Emrah Koral’ı öldürüp intihar ettiği öne sürülüyor.

Kader Ç.: 19 yaşındaki kardeşi tarafından öldürüldü

Asilhan Ç., Antalya’da eve almak istemediği ablasıyla tartıştıktan sonra boynuna sapladığı bıçakla 20 yaşındaki Kader Ç.’yi öldürdü. 19 yaşındaki Asilhan Ç., elleri ve boğazı sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Asilhan Ç. ifadesinde, ablasının sekiz aydır eve gelmediğini belirtti ve kötü yola düşmüştür düşüncesiyle kavga ettiklerini ardından da cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

Emine Şahin: Eşi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü

Samsun’da 33 yaşındaki Murat Şahin, 25 yaşındaki eşi Emine Şahin’i av tüfeği ile vurarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İddiaya göre Murat Şahin, iki çocuk annesi eşi Emine Şahin ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat Şahin, av tüfeği ile eşine ateş etti. Komşuların ihbarı üzerine gelen sağlık ekiplerince Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Merve Kotan: Ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü

19 yaşındaki Merve Kotan, ayrılmak istediği 27 yaşındaki Muhammet Gürsoy tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Ailesi ölümünden sonra change.org’da kampanya başlattı. Cenaze töreninde konuşan Merve Kotan’ın babası Salih Kotan, kızının Muhammet Gürsoy’dan ayrılmak istediğini, ancak korktuğu için ayrılmadığını söyledi.

Bayram D.: Dini nikahlı eşi Asiye Aydoğmuş’u ve köy muhtarı Ayşe Adıgüzel’i tabancayla öldürdü

Isparta’da Bayram D., aralarında çıkan tartışma sonucu dini nikahla birlikte yaşadığı Asiye ve babası Orhan Aydoğmuş ile kendisini engel olmaya çalışan köy muhtarı Ayşe Adıgüzel’i tabancayla öldürüp kaçtı. Faili jandarma tarafından  yakalandı.

Zümrüt Er: Kayınpederi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü

İzmir’de eşi Ertan K.’nin dövdüğü iki çocuk annesi 20 yaşındaki Zümrüt Er, eski kayınpederi Özkan K. (45) tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Cinayetle ilgili gözaltına alınan Özkan K. ile Ertan K. mahkemece tutuklandı.

Anne lütfen ölme: Emine Bulut Cinayeti

Kırıkkale’de 43 yaşındaki eski eşi Fedai Varan tarafından boğazından bıçaklanan 38 yaşındaki Emine Bulut kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kızının velayet davası için fail ile buluşan Bulut’un bıçaklanma görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti . Boğazından bıçaklanan Emine Bulut görüntülerde “Ben ölmek istemiyorum” derken, 10 yaşındaki kızı F.B.B “Anne lütfen ölme” diyerek ağladı.

Tuba Erkol: Sürekli kavga ettiği eşi tarafından öldürüldü

Üç çocuk annesi 37 yaşındaki Tuba Erkol, sürekli kavga ettiği ve kendisine cinayetten dört gün önce şiddet uyguladığı kocası Bekir Erkol’u karakola giderek polise şikayet etti. Şikayetin ardından Bekir Erkol’a iki ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verildi. Uzaklaştırma kararına rağmen Bekir Erkol, olay günü eşini ve çocuklarının kaldığı eve giderek tekrar Tuba Erkol ile tartışmaya başladı. Faili, çocukların engellemesine rağmen eşini defalarca bıçaklayarak öldürdü.

Kebire Atanmaz: “Patronum beni öldürmekle tehdit ediyor”

Elazığ’da 48 yaşındaki üç çocuk annesi Kebire Atanmaz, evinin önünde ölü bulundu. Cinayetle ilgili Atamaz’ın patronu Ömer Cankara tutuklandı. Atamaz’ın “Beni öldürmekle tehdit ediyor” diye şikâyetçi olduğu ve Cankara hakkında uzaklaştırma kararı talebinde bulunduğu fakat bu talebinin mahkeme tarafından reddedildiği aktarıldı.

Bedriye Kangal: Üvey torunu tarafından öldürüldü

Balıkesir’de Fettah S., 80 yaşındaki üvey anneannesi Bedriye Kangal’ın boğazını keserek öldürdü. Dedesini de ağır yarayan Fettah S. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Melike Baştürk: Eşi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü

Tekirdağ’da Nazım Baştürk, boşanma davası açan eşi Melike Baştürk’ü ve birlikte yaşadığı, failin de asker arkadaşı Salih Durmuş’u tabancayla vurarak öldürdü. Nazım Baştürk’ün, mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. Baştürk “Birlikte yaşıyorlarmış, gücüme gitti ve çok kafama taktım. Adreslerini boşanma davası için gelen tebligattan öğrendim. Sonra Çorlu’ya geldim, evlerinin olduğu mahalledeki parkta sabahladım” şeklinde ifade verdi.

Emel Hac Hüseyin: Eşi tarafından darp edilerek öldürüldü

Eşinden şiddet görüp ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 35 yaşındaki Suriyeli Emel Hac Hüseyin, bir hafta sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Batman’da yaşayan Suriyeli Emel Hac Hüseyin, eşi tarafından şiddet görüp ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan altı çocuk annesi Hüseyin bir hafta sonunda hayatını kaybetti. Faili gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hasan Beykoz: Kızını ve eşini tabancayla öldürdü

Samsun’da meydana gelen kadın cinayetinde, 65 yaşındaki Hasan Beykoz sekiz yıldır felçli olan karısı Meryem Beykoz’u ve 35 yaşındaki kızı Emine Beykoz’u öldürdü. Tartışmayla başlayan, silah sesleriyle devam eden kavgayı apartman sakinleri duydu. Olay yerinden kaçan faili daha sonra emniyete giderek teslim oldu.

İncilay Hayal: Oğlu tarafından silahla vurularak öldürüldü

Ümraniye’de şizofreni hastası Emre Yaşar Hayal, annesini silahla vurarak öldürdü. 26 yaşındaki Emre Yaşar Hayal, babasına ait ruhsatlı silahla 31 yaşındaki abisi Haluk Hayal’i ve annesi 55 yaşındaki İncilay Hayal vurarak öldürdü, babası İlyas Hüseyin Hayal’i ağır yaraladı. Emre Yaşar Hayal, ardından balkondan atlayarak intihar etti.

Gülsüm Karasu: Eşi tarafından eşarpla boğularak öldürüldü

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Alaaddin Karasu, bir yıldır evli olduğu eşi Gülsüm Karasu’yu eşarpla boğarak öldürdü ardından polise teslim oldu. Eşiyle boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadıkları öğrenilen fail, olaydan sonra karakola gidip, cinayeti itiraf etti. Polis, ifadenin ardından araziye giderek Gülsüm Karasu’nun cansız bedenini buldu. Gülsüm Karasu bir süre önce eşinden boşanmak için dava açtı. İddiaya göre, boşanmaya karşı çıkan faili Gülsüm Karasu’yu tehdit etti ve boşanma davasını geri çekmesi için baskı kurdu.

Ayşe Gür: Ayrıldığı kişi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü

Mersin’de boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı eşi Hasan Gür tarafından pompalı tüfekle vurulan Ayşe Gür kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Emekli olan Hasan Gür, pompalı tüfek alıp, iki çocuk annesi Ayşe Gür’ün bakkal dükkanına gitti. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davaları süren çift arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Fail pompalı tüfek ile Ayşe Gür’ü göğsünden vurdu. Ardından da tüfeği çenesinin altına dayadıktan sonra ateşleyerek, intihar girişiminde bulundu.

Zeynep Yavuz: Boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından boynundan ve sırtından bıçaklandı

Boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından boynundan ve sırtından bıçaklanarak 31 Ağustos’ta öldürülen Zeynep Yavuz (35) dört çocuk annesiydi. İstanbul Sultanbeyli’de gece saatlerinde meydana gelen olayda boşanma aşamasında olduğu kocası Ömer Yavuz ile aralarında tartışma çıktı. Tartışma esnasında Zeynep Yavuz, Ömer Yavuz tarafından sırtından ve boynundan bıçaklandı. Komşuların çağırdığı sağlık ekipleri Zeynep Yavuz’un hayatını kaybettiğini söyledi. Ömer Yavuz ise gözaltına alındı. Zeynep Yavuz’un daha önce de defalarca kendisine kocası tarafından şiddet uyguladığını söylediği belirtildi. Ömer Yavuz’un cinayetten önce dört çocuğunu ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.