Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Barış Bildirisi” imzacısı akademisyen Sevilay Çelenk, yargılandığı davada beraat etti

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Barış Bildirisi imzacısı akademisyen Sevilay Çelenk’in beraatine karar verdi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisiyken “Barış Bildirisi” imzacısı olduğu gerekçesiyle KHK ile üniversiteden ihraç edilen akademisyen Sevilay Çelenk yargılandığı davada beraat etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL‘in ardından birçok öğretim görevlisi “Bu suça ortak olamayacağız” başlıklı bildiriyi imzaladığı için üniversitelerinden ihraç edilmişti.

Medyascope‘a konuşan Sevilay Çelenk ise karar karşısında heyecanlandığını dile getirdi. Çelenk sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa Mahkemesi kararından sonra süren davama başvuru bile yapmamıştım. Karar karşısında heyecanlandım. Beraat kararı herkes için bu haksızlığın hızla sona ereceğini gösteriyor. Yargılama olmaması gereken bir şeydi. Oldu ama bitti.”

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda şöyle denildi: “Her ne kadar sanık hakkında 11.01.2016 tarihli 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriyi imzalayarak PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla kamu davası açılmış ise de sanığın imzaladığı bildiri incelendiğinde herhangi bir silahlı bir terör örgütünün propagandasını sözkonusu olmadığı, atılı suçun oluşması için gerekli olan cebir, şiddet ve tehdit unsurlarının gerçekleşmediği sözkonusu bildiride herhangi bir suç unsurunun bulunmadığı ve bu bildirinin propaganda suçunu oluşturmayacağı konusunda Anayasa Mahkemesi’nin 26.07.2019 tarih ve 2018/17635 Başvuru Sayılı kararının bulunduğu anlaşılmakla atılı suçun oluşmadığı görüldüğünden sanığın CMK 223/2-a maddesi uyarınca beraatine karar verilmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler