Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: İki kadın öldürüldü, bir kadın darp edildi

Türkiye’de kadın cinayetleri her yıl artarak devam ediyor. Geçen sene 440 kadın erkek şiddeti yüzünden hayatını kaybetti. Sanatçı Vahit Tuna, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Kabataş’ta sanat platformu olarak kullanılan bir binanın üzerine 440 çift kadın ayakkabısı yerleştirdi. Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Türkiye’de protestolar devam ederken, İstanbul ve Bursa’da üç kadın dün ve bugün darp edildi ve öldürüldü. 

Naciye Torunoğlu: Oğlunun öldürdüğünden şüpheleniliyor

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde oğluyla birlikte yaşayan 57 yaşındaki Naciye Torunoğlu’nun cansız bedeni evinde bulundu. Naciye’den iki gündür haber alamayan ailesi polise haber verdi. Polis eve girdiğinde Torunoğlu’nun hareketsiz bir şekilde yerde yattığını gördü ve ardından sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri Torunoğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Sancaktepe Asayiş Büro Amirliği Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Cinayet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler evde dört saat delil araştırması yaptı. İlk belirlemelere göre, Naciye Torunoğlu başından sert bir cisimle darbe aldı.

Şüpheli ölümün ardından polis ekipleri komşularla konuştu. İki oğlu ve bir kızı olan Naciye Torunoğlu’nun eşi ve oğullarından birinin Aydın’da inşaatta çalıştığı, bir oğlunun ise madde bağımlısı olduğu öğrenildi. Torunoğlu’nun madde bağımlısı oğlu ile yaşadığı ve sürekli para konusu yüzünden tartıştıkları iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken cinayet şüphelisi olan oğlunu yakalamak için çalışma başlatıldı.

Ceren Kaplakarslan: Eski sevgilisi tarafından yaralandı

Oyuncu Ceren Kaplakarslan ve annesi Nuray Deveci Yeşiltepe, Kaplakarslan’ın eski sevgilisi Temel Kankıran tarafından darp edildi. Altı aylık hamile olan Kaplakarslan, annesiyle birlikte Ataşehir’de özel bir hastaneye kontrole gitti. Hastane çıkışına Temel Kankıran’ın gelmesi ve Ceren Kaplakarslan ile konuşmak istemesi üzerine ikili arasında tartışma başladı. Ardından silah çıkarıp Ceren Kaplakarslan’ın başına dayayan Kankıran, araya giren anneyi de darp etti. Yaralanan anne kız, çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Kaplakarslan, yaşadıklarını Hürriyet’e şöyle anlattı:

“2,5 yıl önce Temel Kankıran ile yaşamaya başladım. Kendisinden altı aylık hamileyim. Bir yıl önce ayrıldım, ancak iki ay ayrı kaldıktan sonra beni tehdit etmeye başlayınca tekrar birlikte olduk. Olay günü Temel yanıma geldi. Bana Instagram ile ilgili sorular sordu. Bunun üzerine tartışmaya başladık. Belinden çıkardığı silahı kafama dayadı. Annem araya girdi. Silahın kabzasıyla anneme vurduğunu görünce ben araya girdim. Silahın kabzasıyla yüzüme vurdu. Gözümün önü şişti. Anneme de vurarak kolundan yaraladı. Araya girmek isteyince annemle yere düştük, tekmelemeye başladı.”

Tülin Beygirci: 50 bıçak darbesiyle öldürüldü 

Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşayan Tülin Beygirci, yaşadığı evde ölü bulundu. Beygirci’nin cansız bedeninde yapılan ilk incelemede, 50’nin üzerine bıçak darbesi aldığı anlaşıldı.

Mesai saatlerinde iş yerine gitmeyen Tülin Beygirci’ye arkadaşları telefonla ulaşmaya çalıştı. İş yerindeki arkadaşlarından biri, aramalara cevap vermeyen 48 yaşındaki Beygirci’yi kontrol etmek için yalnız yaşadığı evine gitti. Kapı açılmayınca arkadaşı durumu polise bildirdi. Eve giren polisler, Tülin Beygirci’nin kanlar içinde yerde yattığını gördü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.