Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altan Öymen ve Deniz Zeyrek, Sevinç İnönü’nün Ekrem İmamoğlu onuruna verdiği daveti Medyascope’a anlattı

Eski SHP genel başkanlarından Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanması nedeniyle Ekrem İmamoğlu onuruna İstanbul Kandilli’de bir yemek daveti verildi. Davete katılan isimler arasında eski CHP genel başkanlarından gazeteci-yazar Altan Öymen, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan  Kaftancıoğlu da vardı.

“Kırık sandalye”

Davete katılanlardan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugün yayınladığı köşe yazısında, Sevinç İnönü’nün davetiyle ilgili izlenimlerini anlattı. Küçükkaya yazısında, İmamoğlu’nun konuşmalarından başlıklara yer verdi. Küçükkaya’nın aktardığı bilgilere göre, davette konuşan İmamoğlu’nun Beştepe’deki “kırık sandalye” vakası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermede bulunarak, “Sandalyesi sallanıyor dediler, senin de koltuğun sallanıyor” dediğini ve bu göndermenin salonda büyük alkış aldığını aktardı.

Davette neler yaşandığı ve neler konuşulduğunu, yemeğe katılanlardan Altan Öymen ve gazeteci Deniz Zeyrek ile konuştuk.

“Geleceğe dönük iyimser olma fırsatı”

Bir dönem CHP genel başkanlığı görevini de üstlenen Altan Öymen, çok kalabalık bir davet olduğunu, Sevinç İnönü ile Ekrem İmamoğlu’nun tek tek masaları gezdiğini söyledi. Ahmet Türk’ün de davette bulunduğunu anlatan Öymen, Türk’ün salona girişinde büyük ilgiyle karşılandığını dile getirdi. Sevinç İnönü ve Ekrem İmamoğlu’nun demokrasiye vurgu yaptığını belirten Öymen, İstanbul seçimlerine değindi ve “Bundan sonra Türkiye’nin en önemli meselesi, demokratik hak ve özgürlüklerin yeniden düzenlenmesi sorunu. Davette bütün masalarda da bu konu konuşuluyordu” dedi.

Davetin ne anlama geldiğini sorduğumuz Altan Öymen, davete katıldığı için memnun olduğunu dile getirdi ve “Bence bu davetle birlikte geleceğe dönük iyimser olma fırsatı oldu. Seçimde kullanılan ‘Her şey güzel olacak’ sloganı vardı ya, geleceğe de öyle bakılması imkanını bulmuş olduk” diye konuştu.

Altan Öymen ile gerçekleştirdiğimiz söyleşinin tamamı için:

“İmamoğlu’nun konuşmasında en dikkatimi çeken şey ‘demokrasinin nefes gibi’ olduğuna dair yaklaşımıydı”

Toplantının nasıl geçtiğini sorduğumuz gazeteci Deniz Zeyrek ise herkesin umut dolu olduğunu belirtti. 90’lı yılların sosyal demokratlarından sembol isimlerin davette yer aldığını söyleyen Zeyrek şunları kaydetti: “Benim en çok dikkatimi çeken fotoğraf, sosyal demokratlarda İmamoğlu’na karşı ‘Biz başaramadık İmamoğlu başardı’ bakışının olmasıydı. Hepsinin bir arada olup, Celal Doğan’dan Ahmet Türk’e kadar sahip çıkmaları benim için enteresan bir fotoğraf oldu. İmamoğlu da zaten teşekkür konuşmasında ‘Gidip bir daha Ahmet Türk’e sarılacağım’ dedi ve gitti sarıldı da.”

Davette siyasetçilerin yanı sıra, gazetecilerin ve sanat dünyasından isimlerin de olduğunu anlatan Zeyrek, katılan herkesin demokrasi için umutlandığını söyledi. Bu umudun Türkiye’den dünyaya yayılacağı düşüncesinin davette hâkim olduğunu söyleyen Zeyrek, “Davete katılan herkes, Türkiye’deki yerel seçimlerle birlikte yaşanan değişimin tüm dünyadaki sosyal demokratlar için umut olduğunu ifade etti. İmamoğlu’nun konuşmasında da benim en dikkatimi çeken şey ‘demokrasinin nefes gibi’ olduğuna dair yaklaşımıydı” dedi.

Deniz Zeyrek ile gerçekleştirdiğimiz söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.