Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adnan Oktar Suç Örgütü Davası başladı: “Burada suç yok, amaç hükümete faydalı olmak”

Adnan Oktar ve beraberindeki 225 sanık hakkında açılan dava başladı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonunda görülen duruşmaya Adnan Oktar, Oktar Babuna, Tarkan Yavaş ve Ayşegül Hüma Babuna’nın da aralarında bulunduğu 161 tutuklu, 29 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada ilk olarak Adnan Oktar’ın savunması alındı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Oktar sorulara, “Ben aklı başında bir insanım. Niye suç işleyeyim? Kim inanır böyle zırvalara?” diyerek yanıt verdi. 10 yaşındaki kız çocuğunu istismar etmediğini öne süren Oktar, “Kadına ihtiyacım varsa bulurum ben” dedi. Aleyhinde ifade veren tanıkların özgür iradeleriyle hareket etmediğini savunan Oktar, “Mesela Çağla. Beni çok seviyor. Korkuttular. Özgür iradeleriyle ifade vermediler. O şekilde çocukları dehşete düşürdüler. Çocuk korktu, yoksa deliler gibi sever beni” diye konuştu.

Oktar savunmasında, FETÖ’ye karşı mücadele verdiğini de şu sözlerle iddia etti:

“FETÖ bağlantıma siz inanmamışsınızdır. Yaptığı çılgınlık ve delilikler, o kadar şehit vermemizden akıl dengesinin yerinde olmadığı bellidir. Aslında o devirde benden nefret ediyorlardı. O sözü söylediğimde daha da çok kızdılar. Daha fazla pislik yapmasınlar diye yaptım. Halbuki nefret ederdim. Herkes el öpmeye gidiyordu, gazetelerini alıyordu. Ben bunların hiçbirini yapmadım.

Oktar: “Tayyip Bey beni yakından tanır” 

Tutuklu olduğu için AKP’nin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerde oy kaybettiği söyleyen Oktar,  “Ben dışarıdayken Tayyip Bey’in oy almasını sağlıyordum” dedi. Oktar, Erdoğan’la daha önce görüştüklerini de öne sürdü:

“Tayyip Bey beni yakından tanır, beni sever. Tayyip Bey evimize gelirdi, yemek yerdik. Yatımızda da gezdirdik. Dünürü Sadık Albayrak da gelip giderdi.”

Oktar, cemaatlerin hedef alınacağını iddia ederek,  “Benden sonra sıra Cübbeli Ahmet Hoca’ya, Süleymancılar’a, Nakşiler’e gelecek. İngiliz derin devletinin planı bu” diye konuştu.

Oktar, ayrıca, “Devlete sizin bildiğiniz, bilmediğiniz çok hizmet verdim. Arkadaşlarımızın MİT görevlileriyle de görüşmeleri oldu” ifadelerini kullandı.

24 ayrı suçtan ceza isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 226 sanık ile 125 mağdur-müşteki yer alıyor. İddianamede, Oktar ve beraberindekiler için “suç örgütü” tanımlaması yapılıyor. Örgüt üyelerine yönelik aramalarda 79 tabanca, 23 tüfek ve 17 bin 596 adet fişek bulunduğu da belirtiliyor. Dava kapsamındaki 226 sanığın; “siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve “cinsel istismar” gibi 24 ayrı suçtan cezalandırılmaları isteniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.