Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Kadını darp edip “Seni Bergen gibi yakarız” dediler

Adana’da iki kişi tarafından darp edilen ve üzerine siyah renkli sıvı dökülen Ebru Berköz Karaca (48) şüphelilerin kendisine, “Seni öldürsem ne kadar yatarım ki?” dediğini söyledi.

İşletmeci Ebru Berköz Karaca, daha önce bir mekânın işletmesi konusunda mahkemelik olduğu L.G. ve O.G.’nin tehditlerine ve şiddetine maruz kaldı. L.G. ve O.G., Karaca’nın üzerine siyah renkli bir sıvı döktü. Madde nedeniyle Çukurova Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Karaca, komşuları L.G. ve O.G.’nin, iş yerine el koymak istediğini iddia etti.

Bu kişileri 2,5 ay önce Cumhuriyet Savcılığına şikâyet ettiğini ve bu nedenle tehdit edildiğini söyleyen Karaca, “Adnan Menderes Bulvarı’nda otomobilimle ilerlerken, onlar da araçlarıyla önümü kestiler. Daha sonra araçtan indirip sopayla bir süre beni darp ettikten sonra içerisinde tiner ve boya bulunan maddeyi üzerime döktüler. Bir saat boyunca diz çöktürüp özür dilettiler ve şikâyetimi geri çekmemi istediler. Beni kendi mekânımdan çıkarıp kendilerinin işleteceklerini söylediler. Bu, ilk ihtarmış. Ellerinde çakmakla ‘İkinci ihtarda seni Bergen gibi yakarız’ dediler. Üçüncüde de yaşama şansı vermeyeceklerini söylediler. Kızıma da zarar vermekle tehdit ettiler. ‘Seni öldürsem ne kadar yatarım ki?’ diye konuştular. Daha önce şikayetçi olduğumda koruma talep edip uzaklaştırma istemiştim ama uygun görülmedi. Dün ölebilirdim. İnşallah koruma ve uzaklaştırma cezası verirler” dedi.

Dökülen sıvının ne olduğu yönündeki araştırmalarını sürdüren polis, L.G. ve O.G.’yi gözaltına aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.