Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Suriye siyaseti değişiyor”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, 16 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla Çankaya Köşkü’nde yapılan Astana Süreci’nin beşinci Suriye toplantısını ele aldı. Görüşmede çekilen fotoğrafları yorumlayan yetkin, Erdoğan, Ruhani ve Putin’in aynı anda ellerini birleştirerek verdikleri fotoğraf için, Birlik ve beraberlik pozudur dedi.

Liderlerin basın toplantısına yürürlerken poz vermeden çekilmiş bir diğer fotoğrafına da dikkat çeken Yetkin, halinden en çok memnun olanın Putin gibi göründüğünü, Putin’in “alacağını almış ve artık bir an önce diğer işlerine yoğunlaşmak istediği mesajı verdiğini” yazdı.

Görüşmenin sonuç bildirgesindeki “Suriye’de gayrimeşru öz yönetim teşebbüsleri dahil olmak üzere terörle mücadele kisvesi altında sahada yeni gerçeklikler yaratılmasına dair her türlü girişim reddedildi” cümlesine dikkat çeken Yetkin, “Bu cümleyle PKK’nın Suriye kolu PYD ile işbirliği içinde Suriye topraklarının Fırat’ın doğusunda kalan yaklaşık üçte birini fiilen kontrol altında tutan ABD’nin kastedildiği ve bunun Türkiye’nin talebiyle oraya konduğu açık” dedi.

Murat Yetkinin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.