Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi heyecanı bol gollü başladı, Galatasaray 100. galibiyet için Brugge deplasmanında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sezonun ilk maçları dün akşam oynandı.
Adına yakışır şekilde başlayan 2019-2020 sezonunun ilk akşamında E,F,G ve H gruplarında oynanan maçlarda 21 gol atıldı.

Son şampiyon Liverpool, Napoli deplasmanında bu yıl da yenildi. Valencia deplasmanda Chelsea’yi sürpriz yaparak 1-0 yendi. Salzburg ise konuk ettiği Genk’e ilk yarıda 5 gol attı.

Dün akşamın maçlarında sonuçlar şöyle:

Inter 1-1 Slavia Prag
Lyon 1-1 Zenit
Napoli 2-0 Liverpool

Salzburg 6-2 Genk

Dortmund 0-0 Barcelona
Benfica 1-2 Leipzig

Chelsea 0-1 Valencia

Ajax 3-0 Lille

Galatasaray, Avrupa’da 100. galibiyet peşinde

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesine Belçika deplasmanında başlayacak. Sarı-kırmızılı takım, A Grubu ilk maçında Belçika’nın Club Brugge ekibine konuk olacak. Karşılaşmayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak. Jan Breydel Stadı’ndaki karşılaşma TSİ 19.55‘te başlayacak. Karşılaşma beIN SPORTS 1’den naklen yayımlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Club Brugge takımı ile karşılacak Galatasaray, rakibinin karşısına 100. galibiyet için çıkıyor.

Türk takımları arasında Avrupa kupalarında en tecrübeli ekip olarak dikkati çeken Galatasaray, bugüne kadar çıktığı 279 maçta 99 galibiyet aldı. Avrupa’da rakipleriyle 73 kez berabere kalan Sarı-kırmızılılar, 107 defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Galatasaray, Club Brugge ekibini deplasmanda mağlup ettiği takdirde Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetine ulaşacak.

Öte yandan; Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ilk maçında gözler yeni transfer Radamel Falcao‘nun üzerinde olacak. Transfer döneminin son günlerinde kadroya dahil edilen ve sarı-kırmızılı formayı ilk kez Süper Lig’deki Kasımpaşa karşılaşmasında giyen Falcao, takımının tek golünü atmıştı.
Kolombiyalı futbolcu, Monaco ve Porto formalarıyla Şampiyonlar Ligi‘nde 28 maça çıkarken, fileleri 14 kez havalandırdı. Falcao, Avrupa kupalarındaki 62 karşılaşmada ise 48 kez gol sevinci yaşadı.
Geçen sezon Galatasaray’ın devre arasında Kasımpaşa’dan transfer ettiği geçen sezon Süper Lig’in gol kralı olan Mbaye Diagne ise, bu akşam Club Brugge formasıyla eski takımına karşı görev alacak. 

Club Brugge – Galatasaray karşılaşması neden 19:55’te?

UEFA bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak olan mücadelelerin saatlerinde de değişiklik yaptı. UEFA, maçları iki ayrı dilime bölerken, Türkiye için klasik olan 21:45 (saatlerin geri alınmadığı dönemlerde 22:45) geleneği de ortadan kalkmıştı. Orta Avrupa Zaman Dilimi’ne göre (CET) maçlar 18:55 ve 21:00’de başlıyor. Bu şekilde Türkiye saatine göre maç saatleri 19:55 ve 22:00 şeklinde değişmiş oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam oynanacak maçlar şöyle:

19.55 Club Brugge – Galatasaray

19.55 Olympiakos – Tottenham

22.00 Paris Saint-Germain – Real Madrid

22.00 Bayern Münih – Kızılyıldız

22.00 Dinamo Zagreb – Atalanta

22.00 Shakhtar Donetsk – Manchester City

22.00 Bayer Leverkusen – Lokomotiv Moskova

22.00 Atletico Madrid – Juventus

Şampiyonlar Ligi finali bu yıl İstanbul’da oynanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sekiz grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını ikinci tura yazdıracak. Gruplarını 3. sırada tamamlayacak ekipler ise yoluna UEFA Avrupa Ligi‘nde devam edecek. Şampiyonlar Ligi’nde takımlar, ikinci turdan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

Şampiyonlar Ligi’nde 2019-2020 sezonu finali, 30 Mayıs 2020‘de İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı‘nda oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.