Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Bir kadın torununun gözü önünde 10 yerinden bıçaklandı

Ankara’da 54 yaşındaki Fadime T., altı yıl önce boşandığı Rıza Işık tarafından torununun gözü önünde bıçaklandı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kadını Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Fadime T.’nin sağlık durumu iyi.

Olay, Çankaya’daki Ahmed Arif Parkı’nda meydana geldi. İddiaya göre Fadime T. ve torunu parkta oynarken eski eşi Rıza Işık ile karşılaştı. Işık, Fadime T. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından yanında taşıdığı bıçağı çıkaran Işık, Fadime T.’yi 10 yerinden bıçakladı.

Fadime T.’nin çığlıklarını duyan vatandaşlar, Işık’ı engellemeye çalıştı. Bir grup, Rıza Işık’ı linç etmeye çalıştı. Linç girişimini önleyen polis, Rıza Işık’ı gözaltına aldı.

2018’de 440 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu cinayetlerin yüzde 27’si evli olduğu erkek, yüzde 4’ü ise ayrıldığı erkek tarafından gerçekleştirildi. Birçok cinayet, çocukların gözü önünde işlendi. 2019’un Ağustos ayından bu yana erkekler tarafından öldürülen kadınların sayısı 294.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.