Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dijital Medyada Kadın Liderlik Akademisi’ne seçilen Pınar Dağ ile söyleşi: “Sahada kadınların rolünü etkileyen ve güven sağlayan bir program”

ABD merkezli Poynter Medya Araştırmaları Enstitüsü’nün “Dijital Medyada Kadın Liderlik Akademisi” programında bu yıl Türkiye’den Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi Pınar Dağ yer alıyor.

Profesyonel 29 kadının deneyimlerini paylaşıp, farkındalık yaratmaları için yapılan program, beş yıldır devam ediyor ve yılda iki kere gerçekleştiriliyor.

https://twitter.com/pinardag/status/1174349153419300869

20-25 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek programa seçilen Pınar Dağ ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Dağ, bu durumun kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, meslektaşlarıyla deneyimlerini paylaşacağı için büyük heyecan duyduğunu belirtti.

“Farklı alanlarda çalışan 29 kadını bir araya getirmenin önemli olduğunu düşünüyorum”

Pınar Dağ, “Benim için sürpriz oldu. Gelen e-postanın spam olduğunu sanmıştım son anda fark ettim programı” dedi. Başvuruyu iki yıl önce yaptığını belirten Dağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınların medyada ve dijital medyada biraz daha etkin şekilde çalışmalarını, farkındalık yaratmalarını besleyen bir program. Her bölgede farklı haber üretimleri sözkonusu. Ama pratikte sorunlar değişmiyor; kaynağa ulaşmak, saldırıya uğramak, teknik, metot geliştirmek. Ben bu anlamda da önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, programın bitiminde kendinize örnek gördüğünüz iki kişinin de adını vererek programdan ayrılmanız gerekiyor.”

Pınar Dağ ile gerçekleştirdiğimiz söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.