Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adnan Oktar Davası’nda altıncı duruşma yapıldı: Sanıklar benzer ifadeler vermeye devam ediyor

Adnan Oktar ve beraberindeki 225 sanık hakkında açılan davaya, Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonunda altıncı günde de devam edildi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada 18 Eylül’den bu yana Adnan Oktar, Didem Ürer, Tarkan Yavaş, Bora Yıldız, İbrahim Tuncer, Oktar Babuna savunmalarını yaptı.

Savunmasını bugün yapan Oktar Babuna, Adnan Oktar ve Tarkan Yavaş’ın ifadelerine benzer bir ifade verdi. Hakkındaki tüm suçlamaları reddedip davanın, “İngiliz derin devletinin ideolojisinin yönlendirdiği kişilerin bir oyunu” olduğunu söyledi. Babuna, “ideolojisi Darwinizm olan İngiliz derin devletinin, İslamiyeti yeryüzünden kazımayı ve Türkiye’yi bölmeyi amaçladığını” öne sürdü.

Adnan Oktar ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tanıştığını söyleyen Babuna, “Adnan Bey, o dönem Sağmalcılar Cezaevi’nde dokuz ay kalıyor. Sonra da yatağına zincirli olarak sevk ediliyor, paranoid şizofreni teşhisi konuyor kendisine. Adnan Bey ‘tutkulu idealist’. Atatürk de böyledir, Peygamberimiz de. Liderlere övgüdür bu” dedi.

İddianameyi eleştiren Babuna, “40 yıldır yaptıklarımız anlatılmıyor. Darwinizme karşı binin üzerinde konferans verdim. Komünizm bir dindir. Mesela PKK’nin ideolojisi bu yüzden yok edilemiyor. Darwinist biri kolayca komünist olur. Biz buna karşı mücadele ediyoruz. Bunların hiçbiri yok iddianamede” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Dünyanın 20 yerinde konferans verdim. Cumhurbaşkanımız bile her yerde konuşuyor. Bu kadar yere gittiğini görmedim. Bu konuda tek Türk’üm. Hahamlarla bağlantıya geçip, İsrail’e gidip dinimizi anlattım.”

Babuna: “İsrail Tahran’ı vuracaktı, Adnan Oktar araya girince vazgeçti”

Adnan Oktar’ın Mavi Marmara krizinin ardından hahamlarla görüştüğü ve Türkiye’ye tazminat ödenmesini istediğini öne süren Babuna, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın da İsrail’le arası iyidir. Dışişleri Bakanlığı’nın özel izniyle İsrail’e gittim ben. Mesela İsrail, Tahran’ı vuracaktı. Adnan Bey araya girdi. Gelen haham ekibine Tevrat’ı gösterip “Aman vurmayın. Ortadoğu yangın yerine döner” dedi. “Tamam” deyip geri döndüler. Allah rızası için hizmetler bunlar” ifadelerini kullandı. Babuna, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu şahsen tanıdığını söyledi.

Oktar Babuna kimdir?

1999’da kendisi için düzenlenen ilik kampanyasıyla tanınan Oktar Babuna, toplanan 160 bin kan örneğinin 120 bininin kaybedilmesi suçlamasıyla yargılanmıştı. Babuna, kan ve ilik örneklerinin Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderildiği iddialarıyla gündem olmuştu. Kampanyada kuşkular olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nca da soruşturma başlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.