Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Engelli haklarını savunmak için CHP önünde açlık grevi yapan Karadoğan ve Uçar: “Kılıçdaroğlu ıslak imzalı taahhütname verene kadar ayrılmıyoruz”

Adana Genç Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin kurucularından Celal Karadoğan ile Ramazan Uçar, Adana’daki engelli bireylerin hakları için 21 Eylül’de CHP Genel Merkezi önünde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Karadoğan ve Uçar, 2016 yılında Seyhan Belediyesi’nden bir arazi tahsis ettiklerini ve burada engelliler için gençlik merkezi yapılması için belediyeden söz aldıklarını belirtti. Merkezin temelinin ise 12 Mart 2016’da Kılıçdaroğlu tarafından atıldığını söyleyen Karadoğan ve Uçar, dört gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler.

Ankara’ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere gelen Karadoğan ve Uçar, Kılıçdaroğlu’nun taleplerini kabul ettiğini belirten bir taahhütnameyi imzalaması durumunda eylemlerini sonlandıracağını söyledi. Uçar ve Karadoğan, Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir ile görüştü.

“İki buçuk senedir aynı muameleyi görüyoruz”

“Hakkımızı alana kadar eylem yapacağız” diyen Karacağolan ve Uçar, Deniz Demir ile görüşmenin de sonuç vermediğini şu sözlerle açıkladı:

“Son barışçıl çabamız da sonuç vermedi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir ‘Mutlaka sizi görüştüreceğim’ dedi. Genel Merkeze geldiğimizde ‘Ben talebinizi özel kaleme ilettim, benden çıktı’ dedi. Adana’da iki buçuk senedir aynı muameleyi gördüğümüz için alışkınız, şaşırmadık yani. Biz başladığımız, dediğimiz yerdeyiz.”

“Haklarımızı alana kadar eylem yapacağız”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’yle sorunlarını iletmek için telefonda konuştuğunu fakat Çelebi’nin kendisine hakaret ettiğini iddia eden Celal Karadoğan, CHP önünde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlamalarının nedenini şöyle anlattı:

“‘Haklarımızı alana kadar eylem yapacağız’ demiştik. Bugün CHP önünde süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz. Bunun sebebi tesisimizin bitirilmemesi, Seyhan Belediyesi’nin engelli çocukların kullandığı araçların yakıt desteğini kesmesi. Biz buradan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ıslak imzalı taahhütname verene kadar ayrılmıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.