Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP önünde engelliler için açlık grevi yapan Karadoğan: “Sıfır derecede eylem yapıyoruz, muhatap dahi bulamıyoruz”

Haber ve Kurgu: Özgür Özdemir / Kamera: Batu Bozkürk

Adana Genç Engelliler Spor Kulübü Derneği üyeleri Celal Karadoğan ve Ramazan Uçar, CHP Genel Merkezi önünde beş gündür açlık grevi yapıyor. Karadoğan ve Uçar, Seyhan Belediyesi’nin 2016’da derneğe 30 yıllığına kiraladığı ve engelli gençlik merkezi yapma sözü verdiği binadaki inşaatın tamamlanmasını istiyor.

Dereğin kurucularından Celal Karadoğan, CHP’li Çukurova ve Seyhan belediyelerinin derneğe verdikleri yakıt ve elektrik desteğinin kesilmesinden sonra yüzlerce engelli sporcunun mağdur olduğunu da belirtti.

Kendilerini iktidar destekli eylem yapmakla suçlayanları da eleştiren Karadoğan, “Biz hem elektrik hem de yakıt desteğinin kesilmesini protesto etmek için defalarca eylem yaptık. Gençlik merkezinin inşaatı için de son çare olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önüne geldik. Burada açlık grevi yapıyoruz. Geceleri hava sıcaklığı sıfır dereceye düşüyor ancak bizi kimse muhatap bile almıyor” dedi.

“Engelliler dilenerek değil, direnerek kazanacak”

Kamuoyuna ve engelli yurttaşlara da seslenen Karadoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar Türkiye’de engelli yurttaşlar haklarını aramak yerine, boyun eğerek yaşadılar. Biz bu eylemin engelli yurttaşlara örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bu eylem dilenerek değil, direnerek kazanmanın mümkün olduğunun ispatı olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.