Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD’in “Kocaeli Emirleri” davası: Şifreli mesajlaşma programı kullanmışlar

Terör örgütü IŞİD’e yönelik soruşturma kapsamında “Kocaeli Emirleri’nin” de aralarında olduğu 12’si tutuklu, biri firari 49 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi.

Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesince, Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, tanıklar, avukatlar ve sanık yakınları katıldı.

Polis ve jandarma ekiplerinin duruşma salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı duruşmayı takip etmek isteyen vatandaşlar, x-ray cihazları ve arama noktalarından geçirilerek salona alındı. Duruşma salonuna, ses ve görüntü kaydı yapabilen cihazlar alınmadı.

İddianamede “cin çıkarma” görüntüleri 

İddianamede, farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve dosyaları birleştirilen sanıklar hakkında 4,5 yıldan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede IŞİD üyelerinin Kocaeli’ndeki “Takva Mescidi” ve “Takva Cemaati” çatısı altında faaliyet gösterdikleri bilgisi yer alıyor. Örgüt mensuplarının birbirleriyle “TrueCrypt”, “Conversation” ve “Chat With” gibi şifreli mesajlaşma programları üzerinden görüştükleri belirtildi.

Ele geçirilen cep telefonlarında bulunan video görüntülerinde, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıkların da aralarında olduğu IŞİD üyelerinin gözleri kapalı bir vaziyette sırt üstü yatarak, bazı ayetlerin okunduğu seanslarda “rukye-cin çıkarma” işlemleri yaptıkları görülüyor.

Ne olmuştu?

İlk duruşması 8 Temmuz-11 Temmuz tarihlerinde görülen dava, verilen ara kararla ertelenmişti. Bu kararda tutuksuz sanıklar hakkındaki imza yükümlülüğünün kaldırılmasına ancak yurtdışına çıkış yasağının devamına, 13 sanığın yurtdışına çıkış yasağı şartıyla tahliyelerine ve diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar hükmedilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.