Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kandilli Rasathanesi’ndeki basın toplantısı sırasında deprem oldu, sirenler çaldı

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul’da dün meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi’nde basın toplantısı düzenledi. Özener açıklamasını yaptığı sırada bir deprem daha meydana geldi ve rasathanede sirenler çaldı.

Açıklamasında, depremin ne zaman olacağının bilinemeyeceğini söyleyen Özener, “Depremleri takip ediyoruz. Deprem aktivitelerin nereye doğru kaydığını ve ne ifade ettiğini çok yakından takip ediyoruz. Öncelikle Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu gerçeği kabul ederken psikolojimizi de bozmamız gerekiyor. Bilemediğimiz tek şey depremin zamanı” dedi.

“Depremin kaç büyüklüğünde olacağı ve ne zaman olacağı veya olmayacağı konusu halk önünde tartışılmamalı” diyen Özener sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji birikiyor ve çıkacak. Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama ne zaman olacağını bilmemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızın ‘şu saatte olacak, şu gün olacak’ gibi konuları gündemlerinden çıkarıp deprem bilincinde yaşaması gerekiyor.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.