Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Depremde Avcılar’daki fakülte binaları hasar gören İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veterinerlik öğrencileri: “Korkuyoruz”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa‘nın, kentin yüksek deprem riski taşıyan bölgeleri arasında gösterilen Avcılar‘da bulunan yerleşkesinde dersler, geçen perşembe günü yaşanan depremde binanın gördüğü ciddi hasara rağmen devam ediyor. Cuma günü derslere katılmayı reddeden İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi Veteriner Fakültesi öğrencileri, bugün binadaki hasarı görmek üzere beraberinde heyetle fakülteye gelen Rektör Nuri Aydın‘ı ellerinde “Korkuyoruz”, “Okumaya geldik, ölmeye değil”, “Yaşamak istiyoruz” yazılı pankartlarla protesto etti. Eyleme Mühendislik Fakültesi öğrencileri de katıldı. 

Fakültedeki laboratuvarlarda bulunan maddelerin olası bir deprem durumunda dışarı salınmasının insan çevreye vereceği zarara da dikkat çeken öğrenciler, kaleme aldıkları basın bildirisinde eğitim için güvenli bir bina sağlanana kadar eğitim programının kaydırılmasını talep etti ve talepleri gerçekleşmediği sürece fakülteye girmeyeceklerini bildirdi.

Heyetiyle binayı gezmesinin ve dekanla görüşmesinin ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektör Aydın, öğrencilerin, deprem risk raporu gelene kadar derslere ara verilmesi yönündeki talebini reddetti ancak öğrencilerin bir hafta boyunca yoklamadan muaf tutulacağını belirtti.

Öğrenciler tarafından çekilen ve sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda, bazı camların sarsıntının şiddetiyle patladığı, duvarlarda düşey çatlaklar oluştuğu görülüyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.