Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Depremde hasar gören Gaziosmanpaşa Vefa Poyraz Anadolu Lisesi’nin yıkımına karar verildi

26 Eylül Perşembe günü, İstanbul’da yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından 29 okul hasar gördüğü için boşaltılmıştı. Bu okullardan biri de Gaziosmanpaşa’da bulunan Vefa Poyraz Anadolu Lisesi’ydi. Yaklaşık 50 yıllık tarihi olan okulun, tam da biz oradayken valilik tarafından yıkımına karar verildi.

Veliler ve öğrenciler, saat 14.00’te okuldaki öğrencilerin hangi okula nakledileceğine dair bilgi verilmek üzere okula çağırıldı. Saat 15.00 sıralarında, öğrencilerin, yine Gaziosmanpaşa’da bulunan Aliya İzzetbegoviç İlköğretim Okulu’na taşınacağı, Vefa Poyraz Anadolu Lisesi’nin de yıkılacağı duyuruldu.

Vefa Poyraz Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler bu okulda tam gün eğitim alırken, Aliya İzzetbegoviç İlköğretim Okulu’na geçmelerinin ardından sabahçı olarak öğrenimlerine devam edecek ve yarın itibariyle de ders başı yapacak.

Okul önünde bekleyen bazı veli ve öğrenciler ise duruma tepkili. Zira okulun deprem öncesinde de çok sağlam olmadığı, depremde hasar gören kolonların deprem öncesinde de çatlak olduğu iddia ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.