Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, öldürüldüğü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu önünde anıldı

Haber: Büşra Cebeci & Egemen Gök

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de bekârlık belgesi almak için girdiği İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmüştü. Kaşıkçı bugün başkonsolosluk önünde anıldı. Anma töreni Kaşıkçı’nın başkonsolosluğa girdiği saat olan 13:14’te başladı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte ilk olarak Kaşıkçı’nın hayatının ve cinayetinin anlatıldığı bir film gösterildi. Film gösteriminin ardından hak örgütleri, siyasiler ve Kaşıkçı’nın dostları konuşmalar gerçekleştirdi.

Anmaya Washington Post gazetesi ve Amazon şirketinin sahibi Jeff Bezos da katıldı ve bir konuşma yaptı.    

Bezos’un yanı sıra, Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Agnes Callamard, Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği temsilcisi Erol Önderoğlu, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi Andrew Gardner, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Şimdi Arap Dünyasında Demokrasi (DAWN) kurucusu Nihad Awad, insan hakları aktivistleri İyad El-Baghdadi, Mohamed Soltan, Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tawakel Karman, Mısırlı siyasetçi Ayman Nour, eski El Cezire Direktörü ve El Sharq Forum Başkanı Wadah Khanfar ve Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz de birer konuşma yaptı.

Konuşmacılardan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, başkonsolosluk binasını müze yapmak istediklerini söyledi.

Anmanın yanı sıra, başkonsolosluk bahçesine yapılan Cemal Kaşıkçı anıtı da kamuoyu ile paylaşıldı. Mermerden yapılan ve üzerinde Cemal Kaşıkçı’nın adı, doğum ve ölüm tarihi bulunan anıt henüz cesedine ulaşılamamış olan ve mezarı bulunmayan Kaşıkçı’nın mezar taşını temsilen yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.