Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş’tan, Ankara’daki ishal salgınından belediyeyi sorumlu tutan Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da çok sayıda kişiyi etkileyen ishal salgınından belediyeyi sorumlu tutan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla mesnetsiz iddialar ortaya attığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yapılan açıklamada “Somut kaynağa dayanmayan bu iddialar hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş harekete geçti. Başkan Yavaş, Gökçek hakkında halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla mesnetsiz iddialarda bulunduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu” denildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin duyurusunda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “İshal vakaları mevsimseldir” açıklaması da hatırlatıldı. Metinde Melih Gökçek için “Partisi tarafından görevinden istifa ettirilen eski başkan” ifadesine yer verildi.

Melih Gökçek’in Twitter’dan yaptığı “Ankara su salgını büyüyor. Bu işten anlayan ve bu işleri yöneten tüm ASKİ personeli ile görüştüm. Özellikle eylül ayında uç bölgelere kesinlikle kloru 0.5 mg/l veririz dediler. Yönetmelik ise 0.2/0.5 mg/L arası diyor. Mansur Yavaş ise 0.2 verdiklerini açıkladı” paylaşımı sonrasında tartışmalar büyümüştü.

Tartışmalar bununla da ilgili sınırlı kalmadı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Ankara’daki ishal vakaları hakkında kanalların kendisinden görüş almak istediğini ancak sözkonusu vakalara sebep olarak şehirdeki içme suyunu göstermelerini “rica ettiklerini” söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler