Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Valiliği tarafından izin verilmeyen “KHK’lılar Büyük Buluşması Sempozyumu”nun düzenleyicilerinden Ö. Faruk Gergerlioğlu: “KHK mağdurları olarak susmayacağız”

İnsan Hakları Derneği tarafından 4 Ekim’de, Ankara’da düzenlenecek olan iki günlük “KHK’lılar Büyük Buluşması Sempozyumu”na Ankara Valiliği’nden izin çıkmadı.

Sempozyumun düzenleyicilerinden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuya dair Medyascope‘a konuştu.

Valilik tarafından getirilen yasağın kabul edilemez olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, bu iki günlük sempozyum için gerekli tüm izinlerin alındığını, bu bildirimlerin İnsan Hakları Derneği (İHD) adına alındığını söyledi.

Kendisine bugün valilik tarafından ulaşan tebliğde engelleme gerekçesinin, valiliğin sempozyumu sosyal medyadan öğrenmesi olduğunu belirten Gergerlioğlu, izin başvurusunu İHD adına yapmalarına rağmen valilik tarafından yapılan açıklamanın İHD’yi değil, Gergerlioğlu’nu muhatap alarak yapıldığını da söyledi.

Gergerlioğlu, KHK ile insanların işinden uzaklaştırılmasının son üç yılın en büyük insan hakları ihlali olduğunu, yargısız infazlarla insanların en temel hakları olan çalışma, eğitim, seyahat hürriyetlerinin kısıtlandığını, en basit toplumsal haklar olan kredi çekme gibi hakların önüne bir bariyer konduğunu belirtti ve bu durumu Nazi uygulamalarına benzeterek, “Soykırım” olarak tanımladı.

Anaakım medyanın özellikle KHK konusunu uzun süre görmezden geldiğini söyleyen Gergerlioğlu, son zamanlarda bunun da değiştiğini, KHK meselesinin anaakım medyada da tartışma konusu olduğunu belirtti, bunun sebebini de halktaki bu şekilde bir sorunu ve talebi artık görmezden gelememeleriyle açıkladı.

Son bir yıldır, farklı illere giderek, farklı etkinliklerle bu duruma çözüm aradıklarını belirten Gergerlioğlu, bu sorunun halen çok fazla gündemde olmadığını bu sebepten de iki günlük bu sempozyumu düzenleyerek duruma çözüm aramaya çalışmak, bu konuyu Türkiye’nin gündemine sokmak istediklerini belirtti.

Gergerlioğlu, engellenen bu sempozyuma dair bir çözüm aradıklarını belirtti, “KHK mağdurları olarak susmayacağız” diyen Gergerlioğlu, bugün içerisinde İHD olarak bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.