Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hamidiye Su ile sözleşme iptallerinin maliyeti 2.5 milyon TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) edinilen bilgiye göre, hangi kurumların Hamidiye ile yapılan sözleşmeleri seçim sonrası iptal ettiği ve bu iptallerin maliyeti belli oldu.

Hamidiye A.Ş. ile su alımı sözleşmesi bulunan ve 23 Haziran seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu‘nun seçilmesinin ardından sözleşmeleri iptal eden kurumlar ve iptalin parasal hacmi kesinleşti.

İBB kaynaklarından edinilen bilgiye göre AK Parti Genel Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Vakıfbank ve Kadir Has Üniversitesi‘nin yanı sıra, iki sivil toplum kuruluşunun Hamidiye ile yapılan sözleşmeyi seçimin ardından iptal ettiği ortaya çıktı.

İBB’den yapılan açıklamada, sözleşme iptallerinin parasal hacminin 2.5 milyon TL olduğu belirtildi. Hamidiye ile sözleşmeyi iptal eden kurumlardan Denizbank ve Kadir Has Üniversitesi alınan kararın seçim sonucuyla bir ilişkisi olmadığını açıkladı.

Hamidiye Su alım tartışması devam ederken İBB’nin kendi iştiraki Hamidiye A.Ş.’nin ürettiği suyu doğrudan almak yerine, her yıl başka bir şirketten satın aldığını da haberleştirmiştik. İBB’nin her yıl açtığı su ihalesini yedi yıldır Kaim Gıda şirketi alıyor ve son yedi yılda bu ihalelerin İBB’ye maliyeti 56 milyon 164 bin 463 TL.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.